Ga naar de inhoud
Entertainment

Dokter Emmilia geniet in Mijn Huid Ziet Er Niet Uit van wratten verwijderen: 'Voelt lekker'

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit Beeld © RTL/Videoland

De 72-jarige Trijnie heeft wratten op haar hele lijf waar ze graag vanaf wil. Dokter Emmilia wil haar graag helpen. Ze is namelijk dol op wratten. Of nou ja, op wratten die ze mag weghalen dan.

"Wat hebben ze me gelukkig gemaakt"

Dokter Emmilia werkt met plezier als dermatoloog. Niet alleen in het ziekenhuis, maar ook daarbuiten. "Ik word heel vaak benaderd door vriendinnen op verjaardagen of in de speeltuin. Heeft iemand last van zijn of haar huid, dan gaan de shirts omhoog en broeken naar beneden", vertelt dokter Emmilia vol enthousiasme over haar fascinatie voor de huid. "Het is mijn passie, mijn hobby."

Emmilia komt volledig aan haar trekken bij Trijnie. Ze heeft wel duizend wratten over haar hele lichaam en ook nog eens ontzettend veel last van jeuk. De wratten komen door erfelijkheid: de hele familie van Trijnie heeft ze.

Gruwelen
Lees ook:
Gruwelen geblazen: Mijn Huid Ziet Er Niet Uit is je nieuwe obsessie

Hoewel Trijnie veel jeuk heeft, zijn de wratten niet gevaarlijk. "Daarom wordt het vaak afgedaan als cosmetisch", vertelt Emmilia. "Maar ik zie wel dat Trijnie hier heel veel last van heeft."

Emmilia gaat ermee aan de slag en pakt eerst de wratten in de schaamstreek aan, want die vindt Trijnie het ergste. Met de verdoving erin, pakt Emmilia haar scherpe lepel erbij. Daarmee kan ze de wratten van de huid schrapen. Iets waar ze zelf heel blij van wordt. "Ik haal soms een enkele weg bij een patiënt, maar het is wel lekker", zegt ze achteraf op camera giechelend. "Dat geschaaf en dan hoor je dat geluid. En dan zie je hoe makkelijk het met mijn Qurette eraf gaat. Dat voelt wel lekker. Opluchtend. Dus ik doe het graag voor haar." Maar dan wordt Emmilia weer serieus: "Ik weet dat ze er heel blij van wordt, dus extra reden voor mij om haar te helpen met de grootste plekken."

Dermatoloog
Lees ook:
Dermatoloog schrikt: 'Eén van meest hartverscheurende aandoeningen'

Emmilia heeft niet zulk fijn nieuws voor Trijnie, want de 72-jarige kan de wratten niet tegengaan. "Ze moet ze telkens bij de huidtherapeut weg laten halen. Dat is het enige wat ze kan doen om te voorkomen dat het uit de hand loopt."

Trijnie is blij met het werk van Emmilia. "Ik denk dat het heel mooi wordt. En dat ik mezelf vrij voel. En wanneer ik met mijn blote kont door het huis loop, ik niet hoef te denken: oh nee, hè. Het voelt voor mij wel als een feestje. Wat hebben ze me gelukkig gemaakt", besluit Trijnie. 

Mijn Huid Ziet Er Niet Uit zie je elke maandagavond om 20.30 uur op RTL 5. 

72-jarige vrouw zit volledig onder wratten

03:52