Ga naar de inhoud
Entertainment

Pieter Derks eerste gast in nieuw seizoen Avondshow

Cabaretier Pieter Derks (37) is maandagavond te gast in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van 'De Avondshow met Arjen Lubach'. Dat heeft producent Human Factor TV maandag laten weten.

Arjen Lubach gaat 5 september van start met het nieuwe seizoen van zijn programma. De presentator lanceerde zijn nieuwe VPRO-programma half februari, de eerste reeks stopte begin mei. Het satirische programma stond in het voorjaar vrijwel dagelijks hoog in de kijkcijferlijst en werd ook online veel teruggekeken. NPO-baas Jan Slagter noemde het programma 'een onmisbaar baken in de avond'.

Arjen
lees ook:
Arjen Lubach viel in 'zwart gat' tijdens zomerstop De Avondshow

Pieter Derks staat momenteel in het theater met zijn voorstelling Uit het niets, waar hij lovende recensies voor kreeg. De komiek won het Amsterdam Studenten Cabaret Festival en kreeg de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Hij kreeg veel bekendheid als columnist: eerst bij De Wereld Draait Door, en nu bij het radioprogramma De Nieuws BV. In 2013 won hij de finale van het programma De Slimste Mens.

De Avondshow met Arjen Lubach is te zien op NPO1, van maandag tot en met donderdag iets na 22.00 uur.