Ga naar de inhoud
Entertainment

Peter Heerschop twijfelt over voortzetten column bij Humberto Tan

Het verhaal achter Lieve Marianne

03:29

Humberto Tan (56) heeft cabaretier Peter Heerschop (61) aangeboden zijn column 'Lieve Marianne' voort te zetten in zijn radioprogramma. De presentator deed die aanbieding in zijn talkshow op RTL 4.

"Eerst afscheid en een paar weken rust"

Peter besluit niet op korte termijn of hij een column in het radioprogramma van Humberto  op NPO Radio 1 gaat doen. Dat laat de cabaretier maandag desgevraagd weten. "Nu eerst vrijdag afscheid en dan een paar weken rust", aldus Peter. "Ik ga de komende weken nadenken."

Peter
Lees ook:
Peter Heerschop stopt na twintig jaar met column op Radio 538

In Humberto werd uitgebreid stilgestaan bij het naderende afscheid van Peter Heerschop bij Radio 538. Na twintig jaar moet de cabaretier noodgedwongen stoppen met Lieve Marianne. Talpa wil de programmering op de zender anders invullen.

Peter werd voor zijn column bedankt door Edwin Evers en Marianne Timmer. In 2002 begon de cabaretier met de reeks toen hij met Evers voor Radio 538 naar de Olympische Spelen in Salt Lake City mocht. Hij schreef de zogenaamde dagboekstukken aan Marianne Timmer. Dat deed hij omdat de schaatsster tijdens een interview vlak voor de Spelen gezegd had zich alleen maar op sport te willen focussen. "Dan hou ik het nieuws wel voor je bij", had Peter toen gezegd. Het project is volgens hem uitgegroeid tot zeker 4000 pagina's tekst.

Viggo
Lees ook:
Viggo Waas na herseninfarct weer theater in met Peter Heerschop

Aan het slot van het item zei Humberto dat hij Peter graag in zijn vrijdagmiddagshow op NPO Radio 1 wilde hebben. Tot ieders verrassing zei de cabaretier niet meteen volmondig ja. "Daar ga ik over nadenken", kreeg Humberto Tan als antwoord.