Ga naar de inhoud
Entertainment

Floor Jansen zorgt voor memorabel optreden tijdens Dutch Grand Prix

Floor Jansen Beeld © ANP

Floor Jansen (41) kijkt met een enorm voldaan gevoel terug op haar optreden tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort. De zangeres zong het Nederlandse volkslied het 'Wilhelmus' voor alle coureurs, maar in het bijzonder voor de Nederlandse Max Verstappen (24), die er zondagmiddag met de winst vandoor ging.

"Heel bijzonder, dat is toch niet iets dat iedereen kan zeggen"

De zangeres werd begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. De arrangementen van het lied waren aangepast aan het vocale bereik van de 41-jarige zangeres. "Heel bijzonder dat ze dat hebben gedaan, want dat is toch niet iets dat iedereen kan zeggen", zegt Floor tegen het ANP. "Het is niet zomaar de standaardmuziek die wordt afgespeeld."

"Ik stond vlak voor Max Verstappen, ik kon hem in de ogen kijken zo van: zet 'm op", vertelt een glunderende Floor. "Hij keek even terug, maar hij zat vooral in z'n eigen bubbel. Maar dat zou ik ook hebben, als ik me er nu iets bij probeer voor te stellen. Het was heel erg spannend. Maar ik heb wel even kunnen repeteren, test draaien en van tevoren de sfeer kunnen proeven, dus toen ik op dat platformpje ging staan, voelde ik wel een soort innerlijke rust", aldus de 41-jarige zangeres.

Ook coureur Daniel Ricciardo genoot zichtbaar van het optreden. De Australische McLaren-coureur Daniel Ricciardo stond behoorlijk mee te deinzen op de muziek. "Ik zag iemand dansen. Ik moest me heel erg concentreren, maar ik dacht wel: zou 'ie het leuk vinden?" vertelt Floor lachend.

Floor
lees ook:
Floor Jansen zorgt voor memorabel optreden tijdens Dutch Grand Prix

Vorig jaar zong Davina Michelle het Nederlandse volkslied tijdens de Dutch Grand Prix. Ook dj Afrojack trad zondag op. Kriss Kross Amsterdam en Lucas & Steve stonden ook nog op het podium.

Het 'Wilhelmus' van Floor Jansen was zondag rond 14.45 uur te horen, een kwartier voor de start van de race in de Nederlandse badplaats. 

Floor
lees ook:
Floor Jansen 'gespannen' over volkslied zingen bij Dutch GP

Floor Jansen staat te trappelen voor Formule 1-optreden 'Heel spannend'

06:41