Ga naar de inhoud
Entertainment

Floor Jansen past Wilhelmus voor Formule 1-optreden

Floor Jansen Beeld © ANP

De arrangementen van het 'Wilhelmus' dat Floor Jansen (41) zondag zingt bij de start van de Formule 1 op Zandvoort, zijn aangepast aan haar bereik. In gesprek met het ANP vertelt de zangeres daar maar wat trots op te zijn.

"Heel bijzonder dat ze dat hebben gedaan"

"Heel bijzonder dat ze dat hebben gedaan, want dat is toch niet iets dat iedereen kan zeggen!" zegt Floor, die bij het zingen van het volkslied wordt begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. "Het is echt aangepast aan mijn bereik, dus het is niet zomaar de standaardmuziek die wordt afgespeeld."

Floor
Lees ook:
Floor Jansen 'gespannen' over volkslied zingen bij Dutch GP

Dat de compositie van het volkslied voor zondag is afgestemd op het stemgeluid van de Nederlandse sopraan, is volgens Floor behalve een eer ook heel fijn. "Ze zeiden je bent bekend om je hoge noten, dus daar willen we wat mee. En dat hebben ze ook gedaan. Ik krijg nu de kans om mijn stem ook te gebruiken zoals ik dat kan, en bovendien de kans om een versie van het 'Wilhelmus' te zingen die niet standaard is. Echt te gek", zegt de frontvrouw van de metalformatie Nightwish.

Desondanks zijn er wel wat zenuwen bij Floor, die momenteel ook druk is met de opnames van haar eerste solo-album dat volgend jaar zal verschijnen. "Zeker wel. Ik ben gewend om met mijn band op het podium te staan en onze songs te zingen. We zijn daarin een geoliede machine. Maar nu sta ik opeens in mijn eentje op die track, met al die coureurs voor mijn neus, not to mention dat hele leger camera's dat er op me gericht is en al dat publiek dat meekijkt. En ik heb maar één minuut om mezelf te bewijzen, he? Ik moet er meteen inkomen en kan niet eerst kijken of mijn stem het wel doet. Het is echt heel erg out of my comfortzone."

Max
Lees ook:
Max Verstappen start van pole position in Dutch Grand Prix in Zandvoort

Het 'Wilhelmus' van Floor Jansen is zondag rond 14.45 uur te horen, een kwartier voor de start van de race in de Nederlandse badplaats.

Max Verstappen klaar voor de race: 'Kat in ’t bakkie'

07:31