Ga naar de inhoud
Entertainment

Zoon Henny Vrienten noemt eerbetoon aan vader 'heel bijzonder'

Beeld © ANP

Xander Vrienten (35), de zoon van Henny Vrienten, noemt het album dat hij samen met Trijntje Oosterhuis (49) maakt van zijn vaders muziek 'heel bijzonder'. Het album en de twee concerten die daarop volgen zijn een eerbetoon aan het voormalige Doe Maar-lid.

"Het voelt erg goed. Ik ben zo blij dat hij muziek maakte"

"Heel leuk, ook heel heftig natuurlijk", antwoordt Xander als Matthijs van Nieuwkerk in het programma Matthijs gaat door vraagt hoe het is om zo bezig te zijn met zijn vaders muziek. Trijntje, het Residentie Orkest en hijzelf werken aan een album met symfonische bewerkingen van nummers van Henny's laatste drie soloalbums. Xander heeft het maken van het album als 'heel erg prettig ervaren', zegt hij.

Toen ze het project gingen doen heeft hij erover nagedacht of hij zin had erin te duiken. "Het voelt erg goed. Ik ben zo blij dat hij muziek maakte." Daarin zat zijn kunde, zij humor, zegt Xander. "Dus ja, je bent erg dichtbij."

Trijntje
Lees ook:
Trijntje Oosterhuis brengt eerbetoon aan overleden Henny Vrienten

Het boek De een is de ander niet van Henny is het boek van de week in de uitzending. Matthijs zegt dat hij het werk, waarin de liedjes van de soloalbums van Henny staan, de hele zomer heeft meegesjouwd in zijn koffer. "Het is zo goed. Ik wist dit niet", zegt Matthijs. De presentator vraagt de zoon van de in april overleden zanger of 'het hele leven' van Henny in het album zit. "Dat zei hij zelf wel, ja", zegt Xander.

Het idee voor een album kwam van Trijntje. Xander en Trijntje kozen ervoor om, in overleg met Henny zelf, alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums. Het album komt uit op 27 januari. Trijntje, Xander en het Residentie Orkest staan dan in de Haagse concertzaal Amare. Op 31 januari is er een concert in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Zaterdag is een voorproefje te horen in het programma Matthijs gaat door.

Ernst
Lees ook:
Ernst Jansz heeft Doe Maar-nachtmerries over Henny Vrienten