Ga naar de inhoud
Entertainment

Chris Rock reageert op Oscar-klap Will Smith: 'Aardigste grap ooit'

Will Smith deelt een klap uit aan Chris Rock Beeld © ANP

Chris Rock (57) heeft opnieuw op het podium gereageerd op de klap die hij van Will Smith (53) kreeg tijdens de uitreiking van de Oscars. "De motherfucker sloeg me om een grap die bullshit was. De aardigste grap die ik ooit heb gemaakt", zei hij volgens Britse media eerder deze week tijdens een show in Liverpool. De Amerikaanse komiek heeft overigens tot dusver nooit officieel gereageerd op het incident.

"Het deed pijn, als een motherfucker. Maar de volgende dag ging ik gewoon naar mijn werk"

De comedian maakte tijdens de prijsuitreiking in maart een grap over Jada Pinkett Smith, de vrouw van Will. Hij zei dat 'Jada niet kon wachten op G.I. Jane 2'. Dat was een verwijzing naar film G.I. Jane waarin hoofdrolspeelster Demi Moore een kaalgeschoren hoofd heeft. Jada is zelf kaal omdat ze lijdt aan de haarziekte alopecia. Haar echtgenoot kon de grap niet waarderen, stormde het podium op en sloeg hem in zijn gezicht. Will bood na afloop zijn excuses aan. Hij is de komende jaren niet welkom bij de Oscars.

'Excuses Will Smith teleurstellend en laat'

04:51
Chris
Lees ook:
Chris Rock wijst aanbod voor presentatie Oscars volgend jaar af

Comedian Dave Chappelle, die samen met Chris door Europa toert, haalde het incident ook aan op het podium in Liverpool. "Will heeft de afgelopen dertig jaar de rol van de perfecte man gespeeld. Hij heeft zijn masker afgedaan en laten zien dat hij net zo lelijk is als ons allemaal. Wat de consequenties ook mogen zijn, ik hoop dat hij het masker niet meer op doet en zijn ware gezicht blijft laten zien."

Chris zei tijdens een show in juli al dat hij zichzelf niet als 'slachtoffer' zag. "Ja, het deed pijn, als een motherfucker. Maar de volgende dag ging ik gewoon naar mijn werk. Ik ga niet naar het ziekenhuis voor een sneetje."

Dochter
Lees ook:
Dochter Will Smith reageert voor het eerst op Oscar-klap van vader

Wellicht krijgen ook Nederlandse fans te horen hoe de comedians terugkijken op het voorval. Ze treden woensdag en donderdag op in de Ziggo Dome in Amsterdam.