Ga naar de inhoud
Entertainment

Beau maakt nieuw programma over armoede: 'Groot probleem'

Beau van Erven Dorens Beeld © ANP

Beau van Erven Dorens (51) werkt voor RTL aan een programma over armoede. Dat bevestigt een woordvoerder van RTL aan het ANP na berichtgeving van het 'AD'. "Het klopt dat hij bezig is met een dergelijk programma", aldus de woordvoerder.

"Straks zijn er een miljoen mensen die daaraan lijden. Ik wil het onderwerp bespreekbaar maken"

In gesprek met het AD zegt Beau dat armoede 'een groot probleem in Nederland' is. "Straks zijn er een miljoen mensen die daaraan lijden. Ik wil het onderwerp bespreekbaar maken." In het programma gaat de presentator gezinnen volgen die in financieel zwaar weer zitten. "Wij gaan helpen om deze gezinnen zichzelf te leren helpen. Als mensen in de schulden raken komen ze daar ontzettend moeilijk uit. Sterker nog, vaak lopen die schulden alleen nog maar verder op. Gezinnen kunnen eraan onderdoor gaan."

Vrouw
Lees ook:
Vrouw Beau van Erven Dorens geen behoefte aan de spotlight

De naam van het programma is nog niet bekend, net als het moment waarop het programma op televisie te zien is. Eerder maakte Beau al soortgelijke programma's met een sociaal-maatschappelijke insteek. Met Beau Five Days Inside won hij de Televizier-Ring. Later maakte hij nog Het Amsterdam project, Het Rotterdam project en Beau in Floradorp.

Beau
Lees ook:
Beau van Erven Dorens noemt Yvon Jaspers 'pooier'