Ga naar de inhoud
Entertainment

Trijntje Oosterhuis brengt eerbetoon aan overleden Henny Vrienten

Trijntje Oosterhuis brengt met een album en twee concerten een eerbetoon aan de overleden Doe Maar-zanger Henny Vrienten. Dat doet de 49-jarige zangeres in samenwerking met Xander Vrienten (35), de zoon van Henny, en het Residentie Orkest.

Trijntje brengt met Xander symfonische bewerkingen van nummers van Henny's laatste drie soloalbums ten gehore. De zangeres werkte in haar carrière meermaals samen met de zanger. Zo schreef hij onder meer de tekst van haar nummer 'Vlieg met me mee'.

Coronavirus
Lees ook:
Coronavirus heeft Trijntje Oosterhuis 'flink te pakken'

Het album dat een eerbetoon aan Henny is, verschijnt op 27 januari 2023. Trijntje, Xander en het Residentie Orkest staan dan in de Haagse concertzaal Amare. Op 31 januari is er een concert in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Zaterdag is een voorproefje te horen in het programma Matthijs gaat door.

Henry Vrienten overleed in februari van dit jaar op 73-jarige leeftijd. Hij was sinds 1980 de frontman van Doe Maar. De band had hits met nummers als 'Sinds 1 Dag Of 2 (32 jaar)', 'Is Dit Alles' en 'Smoorverliefd'.

Ernst
Lees ook:
Ernst Jansz heeft Doe Maar-nachtmerries over Henny Vrienten