Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers Steenrijk, Straatarm gecharmeerd van zoon uit arm gezin

Steenrijk, Straatarm 31-08-2022 Beeld © SBS6 / Talpa

In 'Steenrijk, Straatarm' doen twee gezinnen die een totaal andere levensstijl hebben ervaring op met hoe het is om met een totaal ander uitgavepatroon te leven. Aan de ene kant zijn daar Wim en Saartje, die in een riante villa wonen. Aan de andere kant hebben we Marcel en Trijntje de Ree met hun twee kinderen, Jan-Thijs en Klazina. Zij hebben het juist niet zo breed.

"Ik schiet er helemaal vol van"

Net iets over de grens naar België wonen Wim en Saartje, die allebei keihard werken voor hun geld. En ze geven het dan ook graag uit. "Als Saar iets wil hebben, dan kijken we meestal niet naar de prijs. Dan kopen we het gewoon." Marcel en Trijntje wonen een heel stuk noordelijker in het Friesche Sneek. Het liefdevolle gezin draagt een pijnlijk verhaal met zich mee. Ze hebben namelijk twee kinderen tijdens de zwangerschap verloren. "Ik schiet er helemaal vol van", zegt Trijntje. "Het is ook heel wat", vult Marcel dan aan. Wim en Saartje willen graag ruilen met een gezin dat minder te besteden heeft. "Wij gunnen ze een onvergetelijke week."

Als het gezin het erf van Wim en Saartje oprijdt, staan ze gewoon te shaken. "Kijk die auto joh!" schreeuwen ze uit. Daarentegen krijgen Wim en Saartje juist stress van het huis in Sneek. "Het is een wat ouder huis, niet zo groot als dat van ons." In België mag familie De Ree in totaal 1900 euro uitgeven in één week. Andersom hebben Wim en Saartje juist maar 90 euro om te besteden voor dezelfde periode. "Het is jammer dat er zo'n groot verschil is tussen rijk en arm", zegt Saartje daarover.

Kijkers
lees ook:
Kijkers Steenrijk, straatarm verbaasd over keuze van het rijke gezin

De kijkers van het programma zijn deze week vooral gecharmeerd van Jan-Thijs, de zoon van Marcel en Trijntje. Als hij hoort dat hij in België een circuit mag bezoeken, krijgt hij al meteen tranen in zijn ogen. "Dat was echt wel gaaf", zegt Jan-Thijs nadat hij uit de auto stapt. "Gewoon met 200 kilometer per uur over het rechte stuk." Voor zijn moeder is het een wens die uitkomt, dat haar zoon dit kan meemaken. "Hier heb ik van gedroomd", zegt ze.

Jan-Thijs heeft een hele verantwoordelijke rol in het gezin. Hij neemt zijn ouders en zusje soms zelfs mee uit eten van het geld dat hij heeft verdiend met zijn bijbaantje. 'Lieve zoon', schrijven meerdere mensen op Twitter. 'Wat een lieve zoon!!!' schrijft iemand die nóg gekker is van Jan-Thijs. Weer een ander: 'Ik ben fan van die zoon... wat een topgozer!'

Kijkers
lees ook:
Kijkers Steenrijk, Straatarm halen massaal uit naar rijk en 'verwend' gezin

Het leven met een kleiner budget doet Wim en Saartje veel. "In de toekomst kunnen we misschien minder naar een restaurant gaan en het iets simpeler aanpakken. Dan is die ene keer uit eten ook specialer." Ze hadden het al met al minder zwaar verwacht. "Je moet jezelf constant nee verkopen", zeggen ze. "Dat is wel lastig."

Voor familie De Ree kan het geluk juist niet op. Zij gaan voor het eerst in hun leven naar een haarsalon, waar ze een frisse knipbeurt krijgen. "Super", zegt Trijntje nadat iedereen is opgeknapt. De familie gaat het huis van Wim en Saartje in België ook erg missen.

Een week na de ruil ontmoeten de gezinnen elkaar. "Het was heel leuk om niet op het geld te hoeven letten", vertelt Trijntje dan aan Wim en Saartje. "Het ontroert mij van binnen." Datzelfde geldt voor Wim en Saartje. "We vinden het mooi om jullie gelukkig te zien. We gaan dit nooit vergeten."

Steenrijk, Straatarm zie je iedere woensdag om 20.30 uur op SBS6. Terugkijken kan hier.

Bron: RTL Boulevard