Ga naar de inhoud
Entertainment

Maxim Froger treedt uit schaduw vader: 'Beste voorbeeld dat je kunt hebben'

Maxim Froger Beeld © ANP

Maxim Froger (26), de oudste zoon van René (61) en Natasja (57), brengt voor het eerst een eigen plaat uit: met zijn single 'Wie' hoopt hij het te maken in de muziekwereld. In gesprek met '100%NL Magazine' vertelt hij daar meer over.

"Voor mij is hij sowieso de grootste artiest van Nederland"

Door nu officieel zijn eerste stappen in de business te zetten, treedt Maxim uit de schaduw van zijn vader. "Voor mij is hij sowieso de grootste artiest van Nederland. Hij draait al 42 jaar mee in het vak, op het hoogste niveau. Hij is het beste voorbeeld dat je kunt hebben."

Maar dat neemt niet weg dat de drempel voor Maxim hoog is om daadwerkelijk muziek uit te brengen. Zijn vader was zelfs al die jaren de reden waarom hij het zingen afhoudt. "Op een gegeven moment heb ik mezelf de vraag gesteld: Wat vind ik het allerleukst om te doen? En dan komt het gewoon bij zingen uit. Ik vind het vanaf mijn vierde het allerleukst om te doen. Dan moet je de keuze maken. Ik ben best onzeker als het gaat om muziek."

René
Lees ook:
René Froger hoopt op succesvolle carrières voor zijn zoons

En dat smaakt naar meer, maar Maxim droomt óók nog van een carrière op televisie. Hoewel hij geen ambitie heeft om zware kost te maken zoals zijn moeder Natasja doet. "Zij komt af en toe zo aangeslagen thuis van de verhalen die zij heeft gehoord. Ik zou het leuk vinden om programma’s te maken die met muziek te maken hebben. (...) Ik zou het een eer vinden als ik ooit aan Beste Zangers mee mag doen."

In september is het al zover. Dan zit Maxim in een televisieprogramma met andere zangers. Om welk programma het gaat, wil hij niet zeggen. Maxim is onlangs gespot bij de opnames van het nieuwe programma van Mart Hoogkamer, Mart op de Piste. 

Maxim Froger hoopt met muzikale carrière 'half zo succesvol' te zijn als vader René

01:46
Natasja
Lees ook:
Natasja Froger maant Rachel Hazes om te stoppen met roken na ziekenhuisstage

Lees het hele interview met Maxim Froger nu in 100%NL Magazine.