Ga naar de inhoud
Entertainment

Marc-Marie prikt door Nick en Simon heen: 'Je kan op tv niet liegen'

Expert analyseert gedrag Nick & Simon: 'Geen boosheid, maar verwijt'

03:46

Als Marc-Marie Huijbregts (57) mag aanschuiven in 'Jinek' om het 25 jaar na haar overlijden te hebben over prinses Diana, wil hij het graag óók nog even hebben over het spraakmakende interview met Nick Schilder (38) en Simon Keizer (38) de avond ervoor. De cabaretier heeft een boodschap voor 's Neerlands bekendste zangduo.

"Ze doen zo hun best, maar je zag Nick..."

De kracht van prinses Diana was haar oprechte interesse in haar medemens, vertelt Marc-Marie; iets waar hij maandag aan moet denken als hij het interview met Nick en Simon kijkt. De heren doen die avond in Jinek uit de boeken hoe hun breuk tot stand is gekomen en Marc-Marie lijkt de oprechtheid en eerlijkheid te missen. "Je kan bijna niet liegen op televisie", concludeert hij. "Ze doen zo hun best, maar je zag Nick... Je kan op televisie gewoon niet liegen."

Daarmee refereert Marc-Marie naar de lichaamstaal van Nick. Als Simon praat lijkt Nick in gedachten verzonken en hij kan zijn goede vriend amper aankijken. Wanneer Eva daar wat van zegt, ontkent hij in alle toonaarden dat er sprake is van ruzie of onvrede. 

Simon
Lees ook:
Simon besloot te stoppen met Nick & Simon: 'Had geen zin meer'

Nu het Nick en Simon-balletje eenmaal is opgegooid, kan Marc-Marie zijn nieuwsgierigheid niet langer bedwingen. Hij voelt, net als menig kijker, ook de ijskoude sfeer tussen de twee mannen. "Hoe was het achter [de schermen]? Waren ze samen of gingen ze apart?" vraagt hij aan Eva. Dat moet Hilversums best bewaarde geheim zijn, want de presentatrice is niet van plan om daarover een boekje open te doen. "Beroepsgeheim!" 

Toch wil Eva er íets over zeggen: "Het is waar, beeld vergroot alles uit. Alle blikken, enzo." Bekijk het fragment hieronder terug. 

Waarom zijn we nog steeds geobsedeerd door Prinses Diana?

04:22
Kijkers
Lees ook:
Kijkers trekken verhaal Nick & Simon in twijfel: 'Groot toneelspel!'

Jinek is op werkdagen om 22.00 uur te zien op RTL 4.