Ga naar de inhoud
Entertainment

Vader Doutzen en Rens Kroes overleden: 'Plotseling naar het licht'

Beeld © ANP

Johan Kroes, de vader van Doutzen (37) en Rens Kroes (35), is overleden. Rens deelt vandaag op Instagram een oude zwart-witfoto van zichzelf met haar vader waarbij ze het verdrietige nieuws deelt.

"Dankewol leave heit, ûs heit, Johan Kroes"

Op de foto is te zien hoe Rens als klein meisje op de schoot van haar vader zit. 'Zo plotseling naar het licht', schrijft ze erbij. 'Je had de rol als heit [Fries voor vader, red.] om mij te laten voelen hoe het is om in mijn eigen droomwereld te zitten en hoe eenzaam het kan zijn als je niet eerlijk naar jezelf bent. Je hebt meegeholpen om mij hieruit te halen.'

Doutzen
Lees ook:
Doutzen Kroes springt in de bres voor Lieke van Lexmond na kritisch Moonsisters-interview

Rens vertelt dat pas nadat ze deze zwaarte los kon laten, ze ook haar vader losliet. 'Toen was er ruimte en alleen maar liefde. Heel veel liefde. Ik voel het. Dankewol leave heit, ûs heit, Johan Kroes', zo sluit ze haar berichtje af.

Veel bekende vrienden wensen Rens en Doutzen veel sterkte onder de post. Ook Doutzens man Sunnery James reageert met een bid- en een hartjes-emoji.

Johan was in de jaren 70 professioneel schaatser. Ook zijn echtgenote Geartsje was een bekende schaatser. Doutzen wilde oorspronkelijk carrière maken in hetzelfde vak als haar ouders, maar toen ze ontdekt werd als model besloot ze zich daarop te focussen.

Eerder vertelde Doutzen openhartig over de problemen waar haar vader mee worstelde. Zo moest hij jaren geleden worden opgenomen voor een chronische drank- en drugsverslaving. "Het is heel moeilijk", vertelde ze destijds in een interview. Johan zou gestopt zijn met eten en enkel nog bouillon drinken. Hij werd uiteindelijk opgenomen in een Schotse afkickkliniek. "Elk huisje heeft zijn kruisje en dit is ons kruisje", sprak het model destijds.

Johan Kroes is 70 jaar geworden.