Ga naar de inhoud
Entertainment

Kijkers trekken verhaal Nick & Simon in twijfel: 'Groot toneelspel!'

Nick en Simon bij Jinek Beeld © RTL

Nick Schilder (38) en Simon Keizer (38) schoven gisteravond bij 'Jinek' aan om daar hun kant van het verhaal te doen over de breuk. De mannen deden hun best om de schone schijn op te houden en hielden vol dat er absoluut geen sprake was van ruzie, maar op veel kijkers kwam hun verhaal allesbehalve geloofwaardig over.

"Voor goede acteerprestaties moet je in elk geval niet in Volendam zijn"

Voordat de mannen plaatsnamen bij Jinek gingen er de wildste verhalen rond. De twee zouden flinke ruzie hebben en Nick zou liever niet meer geassocieerd willen worden met Simon vanwege roddels over zijn privéleven.

Nick
Lees ook:
Nick & Simon kondigen extra concert van afscheidstournee aan

Onzin, zo liet Simon gisteravond weten. De zanger nam de breuk volledig op zich. "Ik ben de initiatiefnemer in dit verhaal. De eerste tekenen voelde ik tijdens de wereldreis die ik maakte met mijn vrouw en dochter in 2020. Toen had ik zo'n ultiem gevoel van vrijheid. Tegelijkertijd voelde ik een blok in mijn maag. Ik dacht: als we terug zijn, dan begint dat riedeltje weer." Sprake van een sensationele ruzie was er volgens de mannen dan ook niet, de koek was simpelweg op. 

Simon
Lees ook:
Simon besloot te stoppen met Nick & Simon: 'Had geen zin meer'

Dat Nick vanwege wangedrag niet meer geassocieerd zou willen worden met Simon klopt volgens de twee ook niet. "Speelt dat een rol in de beslissing?" zo vroeg Eva ze op de man af. "Nul", reageerde Nick. "Ook dat we ruzie hebben is niet waar. Dat is gewoonweg niet waar. Kijk, enerzijds begrijp ik wel wat er nu gebeurt. De media doen in een bepaald opzicht gewoon hun werk: er gebeurt iets en er wordt even niks gezegd, dus dan dien je daar een verhaal van te maken als je op een redactie werkt, dus ik snap wel dat dat gebeurt, maar het is niet zo."

Jan
Lees ook:
Jan Keizer gaat Nick & Simon niet missen: 'Niet mijn muziek'

Hoewel de mannen volhielden dat ze het nog prima met elkaar konden vinden, zei hun lichaamstaal toch wat anders. En dat viel Eva ook op. "Het valt me heel erg op dat jullie elkaar niet aankijken", probeerde ze nog voorzichtig. "Moet dat dan?" kreeg ze als reactie. "Nee, maar ik vertrouw gewoon heel erg op mijn intuïtie." Niet alleen Eva maar ook de kijkers lijken twijfels te hebben bij het verhaal van de mannen. Met name de blik op het gezicht van Nick spreekt volgens de kijkers boekdelen. 

In deze video leggen de mannen uitgebreid uit wat ze doen heeft besluiten om uit elkaar te gaan:

Dit is waarom Nick & Simon uit elkaar zijn

10:07