Ga naar de inhoud
Entertainment

Maarten van Rossem en Philip Freriks gaan door met De Slimste Mens

Maarten van Rossem en Philip Freriks Beeld © ANP

Maarten van Rossem (78) en Philip Freriks (78) gaan voorlopig nog door met hun succesprogramma 'De Slimste Mens'. Dat meldt producent Marc Dik van productiehuis Skyhigh op Twitter.

"In de winter melden we ons weer met Philip en Maarten"

'De Slimste Mens sluit knallend af met ruim 2 miljoen kijkers en een ijzersterke winnaar Jasper van Kuijk. In de winter melden we ons weer met Philip en Maarten.' De presentator van dienst is inmiddels 78 jaar oud, Maarten viert dit najaar zijn 79e verjaardag.

Al
Lees ook:
Al deze BN'ers wonnen eerder al De Slimste Mens

Het programma geldt al jaren als een van de best bekeken shows op televisie. Cabaretier en columnist Jasper van Kuijk heeft vrijdagavond het twintigste seizoen gewonnen. Hij versloeg in de finale van de kennisquiz van KRO-NCRV presentatrice Anniko van Santen en cabaretier Erik van Muiswinkel. De kaartverkoop voor de afscheidstournee van de cabaretier gaat heel hard sinds hij vrijdagavond het twintigste seizoen won. 

Jasper emigreerde met zijn gezin deze zomer naar Zweden. Hij komt dit najaar nog een paar weken terug om zijn 'afscheidstournee' af te maken. "Het gaat wel heel hard met de kaarten", vertelt hij aan de Volkskrant. "Dat begon al tijdens de voorronde van De Slimste Mens. Maar dat heeft me niet aan het twijfelen gebracht. Het was een fundamentele keuze om naar Zweden te verhuizen. Ik voel me fijn hier. Dat merkte ik al toen we hier eerder al een jaar woonden. Ik ben in Zweden een leuker mens."

Slimste
Lees ook:
Slimste Mens-kijkers snappen niks van 'domme tactiek' Ferdi Stofmeel

Ook onze eigen Rob Goossens wist het tot de finaleweek te schoppen en reageert in onderstaande video op zijn nederlaag.

Rob Goossens reageert op nederlaag in De Slimste Mens

00:47