Ga naar de inhoud
Entertainment

Frank Dane klaar voor comeback op 538: 'Uiteindelijk ben ik netjes behandeld'

Beeld © ANP

Voor Frank Dane (40) voelt het weer alsof hij 'thuiskomt' als hij maandagmiddag aan zijn nieuwe middagshow op Radio 538 begint. Dat de radio-dj weer terugkeert op zijn thuishonk had hij lange tijd niet gedacht, nadat de zender eind 2021 de stekker uit zijn ochtendshow trok. "538 is altijd netjes geweest met mij. Ze hebben altijd gezegd door te willen met mij", zegt hij in gesprek met het ANP.

"Ik heb energie voor tien"

Volgens Frank had 538 zelfs meer hoop op een nieuw programma voor de dj dan hijzelf. "Ik zag niet zo goed wat ik dan kon doen, na een ochtendshow", zegt hij, die in 2000 al voor het eerst op Radio 538 te horen was. Frank nam in 2019 het ochtendshow-stokje over van Edwin Evers, die die show tot dan toe meer dan twee decennia lang had gedaan. "Toen ik aan de ochtendshow begon, was het nog het programma van Edwin. Het was een berg die eigenlijk niet te beklimmen is."

In de periode dat Frank geen radio heeft gemaakt voor 538, heeft hij 'netjes' doorbetaald gekregen. "Acht maanden thuiszitten kan ik iedereen aanraden. Dat moet je een keer meemaken in je leven", grapt hij. Omdat Frank zo lang geen radio heeft gemaakt staat hij te trappelen om weer te beginnen. "Ik heb energie voor tien", zegt hij. "Het stroomt uit m'n mouwen." Frank is in de week voor zijn show druk bezig geweest met de voorbereidingen. Zo rijdt hij van studio naar studio "om alles klaar te maken" en voert hij gesprekken met mensen die hij graag in zijn show wil hebben.

Frank
lees ook:
Frank Dane terug bij Radio 538: vervangt Coen en Sander

Frank vindt een middagshow beter te behappen, zeker nu hij al eens een ochtendshow heeft gemaakt. "Ik weet nu hoe het is en ik merk dat het me nu wat makkelijker afgaat. Toen ik 's ochtends werkte merkte ik dat alles en iedereen zich er tegenaan bemoeide. Nu kan ik meer alleen doen en dat vind ik heel lekker", legt hij uit.

Zijn nieuwe show zal altijd lijken op het programma dat hij eerder maakte. "Want ik ben nog steeds dezelfde", aldus Frank. "Het radioprogramma heeft altijd de kleur van de dj achter de microfoon." Wel zal zijn show kleiner zijn. "Hier werken minder mensen aan mee. Het team is kleiner en dat zul je ook wel horen, maar ik maak het programma met hetzelfde plezier en hoop nog net zo actueel te zijn. Als iemand in het nieuws is, zit die ook met mij in de uitzending."

Frank
lees ook:
Frank Dane heeft reünie met oud-collega's: 'Lang niet zo gelachen'

Nu Frank de ochtendshow zelf niet meer presenteert, wat hem eerst rauw op zijn dak viel, heeft hij tijd om naar zijn opvolgers te luisteren: Wietze de Jager en Klaas van der Eerden. "Het voelt een beetje alsof ik terugga naar het huis waar ik altijd gewoond heb. En eerlijk, I like what they've done with the place, zoals ze dat in het Engels zeggen."

Of hij ooit nog een ochtendshow gaat presenteren weet hij niet. "Dat hangt helemaal af van het moment en valt moeilijk te voorspellen." Voor nu vindt de radio-dj het tijd voor iets nieuws. "Zeg nooit nooit, maar voor nu kan ik me niets mooiers voorstellen dan het maken van een middagshow met de ervaring die ik heb opgedaan tijdens het maken van een ochtendshow."