Ga naar de inhoud
Entertainment

Kensington start laatste concertreeks in huidige bezetting

Kensington Beeld © ANP

Kensington begint zaterdag aan de laatste concertreeks in de huidige bezetting. Na de zes shows in de Ziggo Dome stop zanger Eloi Youssef (35).

Eloi vertrekt bij de band vanwege een 'verschil in toekomstvisie', liet Kensington vorig jaar weten. De zanger vertelde in de talkshow Humberto dat hij nog niet precies wist wat hij na zijn vertrek zal gaan doen. "Ik denk dat de vraag is op welke manier ga ik doen wat ik wil doen. Zingen blijf ik doen, omdat ik dat leuk vind. Schrijven zal ik ook blijven doen, omdat ik dat leuk vind. Ik zal altijd in dienst van de luisteraar staan. Maar ik wil het eerst op een liefdevolle manier afsluiten", zei hij toen. De overige bandleden gaan op zoek naar een andere zanger.

Kensington
lees ook:
Kensington treedt voor laatste keer in huidige bezetting op

Kensington werd in 2005 opgericht. De band heeft vijf studioalbums uitgebracht en scoorde hits als War, Streets en Sorry.

Na het optreden van zaterdag staat de groep op 30 augustus en van 1 tot en met 4 september in de Ziggo Dome. De Amsterdamse concerthal is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de vaste stek van de band. Met de shows van dit jaar erbij komt de band in totaal op een recordaantal van 25 stuks.