Ga naar de inhoud
Entertainment

Anniko, Erik of Jasper? Dit is de winnaar van De Slimste Mens

Finalisten De Slimste Mens Beeld © KRO-NCRV/NPO2 - De Slimste Mens 26-08-2022

Vanavond was het dan zover: de finale van 'De Slimste Mens'. Anniko van Santen (51), Erik van Muiswinkel (61) en Jasper van Kuijk (46) streden om die felbegeerde titel.

"Speel of er geen finale is"

Anniko van Santen plaatste zich meteen voor de finale door dit seizoen bovenaan de ranglijst te eindigen. Gister kwalificeerde Jasper zich door als slimste van de dag uit de bus te komen. Erik van Muiswinkel moest daardoor een bikkelharde strijd aangaan met Rob Goossens en die won hij net.

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem onthult in De Slimste Mens dat hij kioskmedewerker aan het huilen maakte

Vandaag gingen Anniko en Jasper er als een speer vandoor qua seconden en zag Erik al snel zijn plekje in de grande finale in rook opgaan. In een bloedstollend finalespel weet Jasper te winnen van Anniko. Jasper zat in isolatie, dus kon de bokaal niet fysiek aannemen van de vorige winnaar Jacob Derwig.

"Nu moet ik een tatoeage gaan nemen, want mijn motto is: er is geen finale. Ik zei tegen mijn vrouw: 'In het meest onwaarschijnlijke geval, moet ik dat maar eens op mijn lijf zetten.' Speel of er geen finale is", zei Jasper na zijn winst.

Slimste
Lees ook:
Slimste Mens-kijkers snappen niks van 'domme tactiek' Ferdi Stofmeel

Rob vond het jammer dat hij de finale net niet wist te halen. Een vierde plek was het hoogst haalbare voor hem. In de video hieronder vertelt hij over zijn roemloze aftocht. 

Rob Goossens reageert op nederlaag in De Slimste Mens

00:47