Ga naar de inhoud
Entertainment

Beverly Hills, 90210-acteur overleden aan alzheimer

Beeld © Getty Images

Acteur Joe E. Tata, bekend van zijn rol als Nat Bussichio in 'Beverly Hills, 90210', is op 86-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter Kelly liet donderdag op een GoFundMe-pagina weten dat ze haar 'beste vriend' is verloren.

"Mijn vader en ik zijn familie, vrienden en fans voor eeuwig dankbaar voor de liefde en steun die wij hebben mogen ontvangen"

De GoFundMe-pagina was in oktober in het leven geroepen omdat de acteur worstelde met zijn gezondheid.

'Ik ben er kapot van dat ik jullie moet vertellen dat mijn vader Joe E. Tata vredig is overleden op 24 augustus 2022. Mijn vader en ik zijn familie, vrienden en fans voor eeuwig dankbaar voor de liefde en steun die wij hebben mogen ontvangen. Ik ben ook in het specifiek dankbaar voor Joanna Konjevod, die in zijn laatste levensjaren voor hem heeft gezorgd en mij toestond zijn handen vast te houden tijdens zijn laatste momenten.'

Beverly
Lees ook:
Beverly Hills 90210 verliest nog een ster

Kelly deelde in oktober dat er in 2018 alzheimer bij haar vader was vastgesteld. Om zijn zorgkosten te kunnen betalen, richtte ze een GoFundMe-pagina voor hem op. 'Het geld dat daarmee is binnengehaald zal worden gedoneerd aan de Alzheimer Assocation,' laat ze weten. 'Blijf alsjeblieft voor ons bidden, aangezien ik mijn beste vriend ben verloren', sluit ze haar bericht af.

Beverly
Lees ook:
Beverly Hills 90210 keert terug, maar wel in een nieuw jasje

Joe was vooral bekend vanwege zijn rol als Peach Pit-eigenaar Nat Bussichio in Beverly Hills, 90210. Hij zat maar liefst 10 jaar in de serie. Hij had daarnaast rolletjes in Batman, The Time Tunnel, Mission: Impossible en The Rockford Files.

Bron: RTL Boulevard