Ga naar de inhoud
Entertainment

Meldingen Slachtofferhulp gelijk gebleven na BOOS-aflevering

BOOS met Tim Hofman Beeld © ANP

Slachtofferhulp Nederland heeft na de tweede uitzending van het onlineprogramma 'BOOS' over 'The Voice of Holland' niet meer meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag ontvangen. Dat vertelt een woordvoerster van Slachtofferhulp Nederland desgevraagd aan het ANP. "Nu zien we dat het aantal telefoontjes gelijk is gebleven met hoe het recentelijk was."

Na de eerste uitzending waarin de misstanden rondom The Voice of Holland aan de kaak werden gesteld zag Slachtofferhulp Nederland 'een piek' in het aantal meldingen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. "De telefoon stond toen roodgloeiend", aldus de zegsvrouw. Dat is nu dus niet het geval. Ze kon geen concrete aantallen geven.

John
Lees ook:
John de Mol en Talpa geven geen reactie op BOOS-aflevering

De woordvoerster benadrukt dat mensen die twijfelen om melding te maken altijd contact op kunnen nemen met Slachtofferhulp. "Wij kunnen dan met ze kijken wat voor hen een mogelijke volgende stap is. Mensen moeten niet blijven rondlopen met vervelende ervaringen."

Talpa-baas
Lees ook:
Talpa-baas Paul Römer sceptisch over gebruik vertrouwensgesprek in BOOS

De onlineserie BOOS meldde donderdag op basis van anonieme bronnen dat John de Mol op de hoogte zou zijn geweest van meerdere meldingen over het gedrag van voormalig The Voice-bandleider Jeroen Rietbergen. Deze meldingen zouden bekend zijn bij een contactpersoon binnen de productie en een eindredacteur van Talpa. Het is niet duidelijk of zij John daarvan op de hoogte hebben gesteld.

Eind april werd bekend dat het Openbaar Ministerie strafrechtelijk onderzoek instelt naar aanleiding van aangiften die zijn gedaan wegens wangedrag bij The Voice of Holland. Er liggen onder meer aangiften tegen Ali B, een regisseur en Jeroen Rietbergen.

Vervolg BOOS 'niet om aan te zien' en 'niet overtuigend' volgens John van den Heuvel

11:58