Ga naar de inhoud
Entertainment

John de Mol en Talpa geven geen reactie op BOOS-aflevering

John de Mol in BOOS Beeld © ANP

John de Mol en Talpa geven geen nieuwe reactie op de donderdag verschenen aflevering van de onlineserie 'BOOS'. Een woordvoerster laat desgevraagd weten dat ze 'niets toe te voegen' hebben aan de woensdag gegeven verklaring.

"Ten tijde van het BOOS-interview was er bij John de Mol één concreet geval bekend"

In de aflevering van de BNNVARA-serie komt aan bod dat een contactpersoon bij de productie van The Voice of Holland en een eindredacteur van Talpa zouden weten van meerdere meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag van oud-bandleider Jeroen Rietbergen. Of zij dat ook aan John de Mol hebben verteld, is niet duidelijk.

John
Lees ook:
John de Mol weigert tweede interview met BOOS over The Voice

John zei in januari in de eerste BOOS-aflevering over The Voice dat hij op de hoogte was van één melding met betrekking tot Rietbergen, die destijds een relatie had met Johns zus Linda de Mol. De Mol was benaderd voor een tweede gesprek met presentator Tim Hofman, maar liet woensdag weten dat aanbod te hebben afgeslagen.

Tim
Lees ook:
Tim Hofman: 'Niet één maar vier incidenten TVOH bekend bij Talpa'

John had vernomen dat er nieuwe informatie was waaruit zou blijken dat hij wist van meerdere meldingen en noemde dat een 'valse' beschuldiging. "De eerste uitzending van BOOS was onthullend en bracht een maatschappelijke discussie op gang waarbij de positie van de slachtoffers, geheel terecht, centraal stond. In dit vervolg lijkt het te gaan over de vraag of John de Mol op de hoogte was van meer dan één melding. Daar kunnen we duidelijk over zijn, ten tijde van het BOOS-interview was er bij John de Mol één concreet geval bekend."

John van den Heuvel vond de nieuwe Boos-aflevering 'niet om aan te zien', zo zie je in onderstaande video.

Vervolg BOOS 'niet om aan te zien' en 'niet overtuigend' volgens John van den Heuvel

11:58