Ga naar de inhoud
Entertainment

Talpa-baas Paul Römer sceptisch over gebruik vertrouwensgesprek in BOOS

Talpa-baas Paul Römer (59) zet vraagtekens bij het gebruik van een in het geheim opgenomen gesprek met een vertrouwenspersoon van ITV in de tweede uitzending van 'BOOS' over de misstanden bij 'The Voice'. Dat stelde hij donderdag in het Mediaforum op NPO Radio 1.

"Ik vind er wat van dat Hofman als hij belt, niet aankondigt dat hij de gesprekken opneemt als materiaal voor een uitzending"

Hij reageerde hiermee op het statement van John de Mol dat hij geen nieuw interview wilde doen met Tim Hofman voor de tweede uitzending. Die had hier wel om gevraagd. De BOOS-presentator had naar eigen zeggen bewijs dat John wist van meer gevallen van seksueel wangedrag dan hij in de vorige uitzending toegaf. Maar John en Talpa vonden dat bewijs, dat bestond uit een transcriptie van een in het geheim opgenomen gesprek met een vertrouwenspersoon van ITV, niet overtuigen.

John
Lees ook:
John de Mol weigert tweede interview met BOOS over The Voice

"Ik vind er wat van dat Hofman als hij belt, niet aankondigt dat hij de gesprekken opneemt als materiaal voor een uitzending", aldus Paul Römer. "En ik vind er wat van dat er een in het geheim opgenomen gesprek met een vertrouwenspersoon wordt gebruikt, zoals hij zegt. Wat jij zegt als persoon bij een vertrouwenspersoon moet vertrouwelijk blijven. Daar moet je van uit kunnen gaan."

Römer en Talpa hebben niet gehoord wie de anonieme bron was die het gesprek heeft opgenomen of aangeleverd. "Maar ik neem aan dat die persoon voor Hofman niet anoniem is gebleven. Met zo'n gesprek moet je heel voorzichtig zijn."

Tim
Lees ook:
Tim Hofman sprak niet met Linda over beschuldigingen ex Jeroen

Paul Römer en John de Mol hebben de uitzending nog niet gezien. Paul gaat donderdagmiddag wel kijken. De Talpa-baas durft niet onvoorwaardelijk te zeggen dat John voor een tweede interview beschikbaar blijft als Hofman met nieuw bewijs op de proppen komt. "Als hij een respectvolle uitzending maakt, is dat natuurlijk prima. We hebben niets te verbergen: als iemand ons aanspreekt op een misstand, dan reageren wij daarop. Maar dat is, met de informatie die wij nu hebben gezien, niet het geval. Als Hofman echter rare speculatieve dingen gaat doen, dan is het voor de toekomst een ander verhaal."

John de Mol en Talpa besloten woensdag een verklaring naar de media te sturen, omdat tussen de aankondiging van de vorige, eerste uitzending en het moment dat het programma online werd gezet, veel wilde verhalen de ronde deden. "Dat heeft veel schade aangericht bij mensen", aldus Paul. "De aankondiging van de nieuwe uitzending liet de suggestie open dat John wel een interview zou geven. Wij wilden helder vertellen hoe wij erin staan en waarom we het niet hebben gedaan."

John
Lees ook:
John de Mol ontbreekt bij de tweede bespreking rondom misstanden The Voice

Over de inhoud van de nieuwe aflevering, die donderdag om 16.00 uur online gaat, is nog niets bekend. In januari liet BOOS meerdere vrouwen aan het woord over misstanden rondom The Voice of Holland. De vrouwen beschuldigden in die uitzending onder anderen bandleider Jeroen Rietbergen, een regisseur en coach Ali B van seksueel grensoverschrijdend gedrag. De aflevering van BOOS over The Voice of Holland maakte veel los in de samenleving.

Schandaal bij The Voice topje van de ijsberg: 'Er moet een cultuurverandering komen'

05:45