Ga naar de inhoud
Entertainment

Voormalig GTST-ster Melissa Drost knipt haren kort

Melissa Drost Beeld © ANP

Melissa Drost (37) heeft afscheid genomen van haar lange lokken. De actrice vindt het tijd voor een 'wedergeboorte', laat ze weten.

"Ik was bang dat 'ie me voor gek zou verklaren toen ik vanochtend met dit plan binnenkwam"

'Mijn kapper was het roerend met me eens', verdedigt Melissa haar actie bij een voor- en nafoto op Instagram. 'Ik was bang dat 'ie me voor gek zou verklaren toen ik vanochtend met dit plan binnenkwam, maar hij ging direct stralen.' Het resultaat is hieronder te bewonderen. 'Zó blij met zijn interpretatie van mijn idee!'

Melissa
Lees ook:
Melissa Drost in de wolken door nieuwe liefde: 'Zo trots'

Melissa Drost is haar veilige, soms 'truttige' imago best een beetje beu: het rijmt niet met wie ze van binnen is. Aan Özcan Akyol vertelt de actrice in 2021 haar bewogen levensverhaal, dat helaas is getekend door somberte en eenzaamheid. Melissa legt uit dat haar leven allerminst lijkt op het leven dat men bij haar verwacht: een 'blond meisje uit het Gooi'. Ze komt namelijk uit een bijstandsgezin uit Schagen. Een gezin waarin de vader depressief was en haar moeder keihard bikkelde om rond te komen. 

Melissa kent - vooral in haar jeugd - depressieve periodes. "Toen ik een jaar of vijftien was dronk ik heel veel. Een fles wodka per avond. Ik was alles een beetje aan het verdoezelen om maar niets te hoeven voelen. Ik heb me toen wekelijks afgevraagd: waarom ben ik hier?" Als de presentator haar vraagt of dat tot gekke dingen heeft geleid, valt ze even stil. "Nou ja, ik had er niet meer kunnen zijn. Dat had gekund", zegt ze ten slotte. "Godzijdank heb ik uiteindelijk nooit stappen in die richting gezet."

Denk je aan zelfmoord? Of maak je je zorgen om iemand met suïcidale gedachten? Neem dan contact op met de Zelfmoordpreventielijn: 0900-0113 of ga naar 113.nl.

Melissa
Lees ook:
Melissa Drost over depressieve periodes: 'Dronk fles wodka per dag'

Volgens Melissa heeft zij, in tegenstelling tot haar vader, wel het vermogen om er ondanks de depressieve gedachten iets van te maken. "Ik ben wel trots op wat ik heb bereikt", besluit ze. "En dat ik er nog ben. Maar ook dat ik toch steeds weer het vuurtje in mij kan aanspreken om door te gaan en er iets van te maken. Dat had ik mijn vader ook van harte gegund."

Inmiddels lijkt het een stuk beter te gaan met Melissa. Met rollen in series en films gaat haar carrière nog altijd voorspoedig en sinds een paar jaar is ze opnieuw gelukkig in de liefde met vriend Billy. Melissa heeft een dochter uit een eerdere relatie met acteur Lykele Muus. Die relatie strandde in 2017. Daarna heeft ze een relatie gehad met mede GTST'er Alkan Çöklü, met hem brak ze in 2019.