Ga naar de inhoud
Entertainment

Onderzoek rondom mishandeling door Lil Kleine nog niet klaar

Lil Kleine Beeld © ANP

Het onderzoek van het Openbaar Ministerie naar Lil Kleine (27) is na zeven maanden nog steeds niet afgerond, laat het OM dinsdag desgevraagd weten. Het onderzoek werd half februari gestart. Het Openbaar Ministerie liet toen weten de rapper te verdenken van een poging tot zware mishandeling van zijn verloofde.

"Vooral tegen onze zoon Lío is zijn houding niet veranderd"

Jorrik Scholten, zoals zijn echte naam is, werd toen aangehouden nadat er beelden naar buiten waren gekomen waarop te zien was dat hij zijn verloofde Jaimie Vaes met haar hoofd tussen een autodeur klemde. Vlak na het incident brak Jaimie met Lil Kleine. Vlak voor het incident werd Lil Kleine nog veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur voor het mishandelen van een man in een nachtclub in Amsterdam. Jaimie liet begin april in een interview op televisie weten dat zij aangifte tegen haar ex had gedaan.

Jaimie
Lees ook:
Jaimie Vaes sleept Lil Kleine voor de rechter om horloges

Een nadere toelichting op de vraag waarom er nog geen vorderingen in de zaak zijn, geeft het OM dinsdag niet. Ook de rapper hulde zich sinds de zaak loopt in stilzwijgen. Hij plaatste deze zomer wel voor het eerst in maanden een bericht op Instagram, toen hij festival Tomorrowland bezocht.

Lil
Lees ook:
Lil Kleine samen met dochter van Frank Masmeijer in Griekenland

Jaimie meldde in juni in haar realitysoap op Discovery+ dat het gedrag van Lil Kleine 'alsmaar erger wordt'. Zij voegde hier niet aan toe waar dat gedrag uit bestaat. "Maar er is niets veranderd. Vooral tegen onze zoon Lío is zijn houding niet veranderd."

Managementbureau NAMAM, dat Lil Kleine jarenlang vertegenwoordigde, haalde de rapper na het incident van de website. Maar officieel brak het bureau nooit met hem. NAMAM weigert sinds februari stelselmatig vragen over de zaak en hun cliënt te beantwoorden. Ook Jaimie werd jarenlang door NAMAM, het bureau van ondernemer Nathan Moszkowicz, vertegenwoordigd.

Jaimie Vaes teleurgesteld in Lil Kleine na aantreffen leeg huis

01:00