Ga naar de inhoud
Entertainment

Micky Hoogendijk niet blij met Eva Jinek na tonen ingrijpende beelden van aanslag

Micky Hoogendijk Beeld © ANP

Kunstenares en actrice Micky Hoogendijk (52) vond het 'absurd' dat Eva Jinek (44) haar in februari live op televisie confronteerde met beelden van de aanslag die Micky en haar toenmalige vriend Rob Scholte (64) in 1994 overleefden. Dat vertelde zij dinsdag op NPO Radio 1 in het programma 'Mischa'.

Micky was te gast om te praten over haar werk en haar verhuizing naar een boerderij in Brabant. Opeens liet Eva de beelden zien die vlak na de bomaanslag waren gemaakt. De kunstenaar verloor zijn benen, Micky kreeg als gevolg van de aanslag een miskraam.

"Het was absurd, ik was daar totaal niet op voorbereid", vertelde Micky op NPO Radio 1. "Het zou gaan over mijn nieuwe huis en mijn werk. En opeens kregen we, alsof het een grappig filmpje was, live beelden van minuten na de aanslag." De kunstenares schoot meteen in de overlevingsstand. "Ik heb een vorm van post-traumatic stress disorder, daar schiet je dan meteen weer in. Alsof je een overlever van de MH17-crash beelden van de crash laat zien en zegt: goh, wat vervelend zeg, dat je naar beneden werd gehaald."

Micky
Lees ook:
Micky Hoogendijk blikt terug op ingrijpende dag uit haar leven

Door het zien van de beelden kwamen er ter plekke weer allerlei herinneringen aan die dag boven bij Micky. "Je gaat dingen ruiken, voelen, alles klapt opeens weer terug in je", omschrijft zij. "Maar je zit ook aan tafel naast Gordon en wordt geïnterviewd. Dus het enige dat je kan doen is rustig ademhalen en doorgaan. Ik voelde een enorm verdriet bovendrijven, maar dat ging ik niet op tafel leggen. Ik gunde het ze niet dat ik daar late night prime-time ging zitten huilen. Want daar was het ze toch om te doen."

Micky
Lees ook:
Micky Hoogendijk opent expositie in Amsterdam

Eva merkte in de uitzending ook op dat het 'wel heel confronterend is hè, om die beelden in de studio te laten zien'. Achteraf vond Micky dat zij aan tafel Eva had moeten aanspreken dat zij opeens werd overvallen door deze schokkende beelden. "Maar ik was even te veel met mijzelf bezig om op dat moment mijn evenwicht te bewaren." Het frustreert de kunstenares nog steeds dat de dader van de aanslag nooit is gevonden.

Johan
Lees ook:
Johan Derksen houdt voet bij stuk: 'Heeft Eva Jinek echt gezegd'

Wie ook niet zo blij is met Eva Jinek is Johan Derksen. 

Hoe zit de mediaruzie tussen Johan Derksen en Eva Jinek nou precies?

03:18