Ga naar de inhoud
Entertainment

RTL onderneemt actie na tik op vingers Veilig Verkeer Nederland

Kopen Zonder Kijken Beeld © Kopen Zonder Kijken

RTL gaat het gebruik van de juiste veilige verkeersroutines in auto's duidelijker vastleggen in de productieprocessen. Dat laat een woordvoerder weten na een klacht van Veilig Verkeer Nederland (VVN) over het slordige weggedrag van kandidaten in een aantal RTL-programma's. In onder meer 'B&B Vol Liefde', 'Kopen Zonder Kijken' en 'Ontvoerd' wordt onachtzaam omgesprongen met autogordels en wordt in auto's gebeld met een smartphone aan het oor.

"We hadden er in deze gevallen beter op moeten letten. Daarom gaan we dit duidelijker vastleggen in onze productieprocessen"

Volgens VVN hebben de goedbekeken programma's een voorbeeldfunctie en moeten zij zich daar bewuster van zijn. "We zijn ons bewust van onze voorbeeldfunctie", laat RTL weten. "Daarom zijn we ook scherp op veilig rijgedrag. We hadden er in deze gevallen beter op moeten letten. Daarom gaan we dit duidelijker vastleggen in onze productieprocessen."

Ruud
Lees ook:
Ruud uit B&B Vol Liefde vond 'het lastig' om Astrid beter te leren kennen

VVN deed de dringende oproep aan alle makers van Nederlandse televisieprogramma's en series. "Uit alle onderzoeken blijkt dat goed voorbeeld goed doet volgen. Je moet mensen, zeker in goedbekeken programma's, duidelijk maken hoe ze zich achter het stuur en op de weg horen te gedragen", stelt een woordvoerder met klem.

Verdrietige
Lees ook:
Verdrietige zaak in Ontvoerd eindigt met bizarre twist