Ga naar de inhoud
Entertainment

Kensington treedt voor laatste keer in huidige bezetting op

Beeld © Rahi Rezvani

Kensington staat zaterdag voor het laatst met frontman Eloi Youssef (35) op een festival. Het eendaagse ZAND, op het strand van Almere, is de plek waar de band in huidige vorm afscheid neemt van het festivalpodium.

Toen wij ruim twee jaar geleden Kensington benaderden voor de ZAND-editie van 2020, hadden we natuurlijk nooit gedacht dat dit in 2022 ook meteen het laatste festivaloptreden voor de band in de huidige formatie zou zijn"

De organisatie vindt het bijzonder. "Toen wij ruim twee jaar geleden Kensington benaderden voor de ZAND-editie van 2020 (die door corona twee jaar uitgesteld is), hadden we natuurlijk nooit gedacht dat dit in 2022 ook meteen het laatste festivaloptreden voor de band in de huidige formatie zou zijn", zegt een woordvoerder.

Wel is het een 'dubbel' gevoel omdat de band daarna op een andere manier doorgaat. Maar desalniettemin is ZAND 'trots' de plek te zijn waar Kensington voor het laatst in deze samenstelling te zien is, aldus de woordvoerder. Andere artiesten die zaterdag optreden zijn onder anderen Kraantje Pappie, Rolf Sanchez en Snelle.

Kensington
Lees ook:
Kensington sluit tijdperk af met Greatest Hits-album

Kensington neemt met zes concerten in de Ziggo Dome afscheid van Eloi Youssef. Het laatste concert is op 4 september. De zanger stopt na vijftien jaar omdat het 'creatief rond' is, zo vertelde hij eerder in de talkshow Humberto.