Entertainment

Bekende Israëlische modellenscout opgepakt in Amsterdam voor zedenmisdrijven

19 augustus 2022 15:28 Aangepast: 19 augustus 2022 16:33
Beeld © Facebook Shai AviTal

Op verzoek van de Israëlische autoriteiten heeft de Amsterdamse politie donderdagavond een 44-jarige Israëliër aangehouden, die in eigen land wordt verdacht van zedenmisdrijven. Volgens Israëlische media gaat het om de nationaal bekende modellenscout Shai Avital en wordt hij in eigen land gezocht voor 26 feiten.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam bevestigt noch ontkent dat het om Shai Avital gaat. Israël heeft om zijn uitlevering gevraagd. Volgens het OM verdenken de Israëlische autoriteiten de man van twee zedenmisdrijven en is het arrestatieverzoek daarop gebaseerd. Een woordvoerder van de rechtbank Amsterdam meldt dat hij maandag wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die beslist dan of de man langer in de cel moet blijven.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

RTL ontkent geruchten over Holland's Next Top Model

Tegen Shai Avital is volgens Israëlische media al ruim een jaar geleden een arrestatiebevel uitgevaardigd. Hij zou destijds in Hongarije hebben verbleven. De Israëlische autoriteiten zouden hem vergeefs hebben gemaand naar zijn vaderland terug te keren, zodat hij over de verdenkingen kon worden ondervraagd. Het modellenbureau zou een aantal Israëlische topmodellen vertegenwoordigen.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore