Entertainment

Gezicht Linda Evangelista volledig ingetapet voor nieuwe cover Vogue

19 augustus 2022 14:08
Linda Evangelista Beeld © Getty Images

Na haar onthullingen over een mislukte cosmetische ingreep, siert Linda Evangelista (57) voor het eerst sinds lange tijd weer de cover van 'Vogue'. Het model laat weten dat de prachtige foto's wel met de nodige hulpmiddelen tot stand zijn gekomen: haar gezicht is namelijk volledig ingetapet en met elastieken naar achter getrokken. Hiermee zou ze naar eigen zeggen haar 'onzekerheden' willen verbergen.

"Voor foto’s vind ik dat je best een fantasie mag creëren"

Linda spande vorig jaar een rechtszaak aan tegen CoolSculpting, een kliniek die cosmetische ingrepen uitvoert. Linda zou daar een behandeling zijn ondergaan waarbij je vet wordt bevroren en hield daar pulmonale hypertensie (een soort hoge bloeddruk) aan over, maar ook een vergroot weefselvolume in haar gezicht en lichaam. Hierdoor moest ze naar eigen zeggen 'verminkt' door het leven gaan. Omdat ze zich zo schaamde leefde ze jarenlang als een kluizenaar. In een interview met Rolling Stone liet Linda echter weten dat ze niet langer van plan was om zich te verbergen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Linda Evangelista 'misvormd' na mislukte cosmetische ingreep

Dit laatste blijkt wel uit haar nieuwe cover van Vogue. In het blad laat Linda weten dat haar kaak- en halslijn op de foto onrealistisch zijn. "Ik kan niet overal met tape en elastieken rondlopen", geeft ze toe. "Ik probeer mezelf te accepteren, maar voor foto’s vind ik dat je best een fantasie mag creëren. We creëren dromen en dat is volgens mij toegestaan. Al mijn onzekerheden zijn op de foto’s weggehaald, ik wil gewoon graag doen wat ik doe."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Linda Evangelista niet meer te herkennen'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore