Ga naar de inhoud
Entertainment

88-jarige Giorgio Armani ontvlucht vlammenzee bij villa

Giorgio Armani Beeld © ANP

De bekende Italiaanse modeontwerper Giorgio Armani (88) heeft zijn villa aan de oostkust van het Italiaanse eiland Pantelleria moeten verlaten vanwege een bosbrand. Samen met zijn gasten zou hij op zijn jacht zijn gevlucht voor de vlammenzee, meldt persbureau DPA op basis van bronnen. Enkele tientallen mensen uit de buurt zouden zijn geëvacueerd.

"De wind en ook de vlammen nemen af, het ergste lijkt voorbij"

De brand op het eiland tussen Tunesië en Sicilië, dat populair is bij sterren, brak woensdagavond laat uit. Op video's op social media zijn vlammen en dikke rookwolken te zien. Brandweerlieden proberen op de grond en met behulp van blusvliegtuigen het vuur te bestrijden. Verschillende houten daken van huizen gingen in vlammen op. Er zijn voor zover bekend geen slachtoffers gevallen.

Giorgio
Lees ook:
Giorgio Armani staat tijdens show stil bij slachtoffers Oekraïne

Op verschillende plekken op het eiland braken branden uit, die werden aangewakkerd door de wind. "De wind en ook de vlammen nemen af, het ergste lijkt voorbij", zei de burgemeester van Pantelleria, Vincenzo Campo, tegen persbureau ANSA. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Bron: ANP/RTL Boulevard