Ga naar de inhoud
Entertainment

Hoofdredacteur LINDA. reageert op kritiek borstencover

Karin Swerink en Linda de Mol Beeld © ANP

Karin Swerink (53), hoofdredacteur van 'LINDA.', is het niet helemaal eens met de kritiek op het nieuwste nummer van het blad. Daarin staan tien bekende vrouwen met ontbloot bovenlijf op de cover. Volgens critici hadden er veel diversere lichamen op de voorkant gekund. In het programma 'Spraakmakers' op Radio 1 geeft Swerink haar kijk op de zaak.

"In het nummer zie je heel veel verschillende borsten"

"Het is goed divers. In het nummer zie je heel veel verschillende borsten", aldus Swerink in het interview. "We hebben invloed op de vrouwen die we vragen, maar niet op de vrouwen die 'ja of nee' zeggen. Ik ga niet iemand aan de haren trekken", vervolgt ze, waarmee ze suggereert dat er nog andere BN'ers voor de cover zijn gevraagd.

Geraldine
lees ook:
Geraldine Kemper erkent kritiek op borstencover LINDA.: 'Niet inclusief'

De afgelopen dagen was er online veel kritiek op de cover. Zo zou de foto niet inclusief zijn. "Includeer bijvoorbeeld ook dikke vrouwen, of vrouwen met grote borsten, saggy boobs en vrouwen met een geamputeerde borst", zei een journaliste erover.

Geraldine Kemper, die op de cover staat, reageerde ook op die kritiek. Zij was het daar volledig mee eens. 'Ik ben mij ervan bewust dat als je alle vrouwen wilt aanspreken, je er ook voor moet zorgen dat alle vrouwen zich in de cover kunnen vinden." De presentatrice zegt in de toekomst meer rekening te houden met dergelijke thematiek. "Ik heb ernaar geluisterd, ik heb ervan geleerd en ik zal het in het vervolg beter doen', schreef ze in haar Instagram Stories.

Manager
lees ook:
Manager Linda de Mol ontkent verzoening met Jeroen Rietbergen

Naast Geraldine staan ook Gaby Blaaser, Fockeline Ouwerkerk, Joy Delima, Lauren Verster, Romy Monteiro Fajah Lourens, Dilan Yurdakul en Marian Mudder op de cover van de nieuwste LINDA..

Wie al een aantal maanden niet op de cover staat is Linda zelf. Nadat naar buiten kwam dat haar (inmiddels ex-)partner Jeroen Rietbergen een grote rol speelde in het schandaal rondom The Voice, besloot de presentatrice een stapje terug te doen. Binnenkort is ze echter weer te zien op televisie, meer daarover zie je in de video hieronder.

Linda de Mol pakt haar werkzaamheden weer op

00:25