Ga naar de inhoud
Entertainment

Hans Klok reageert op sluiting The Harbour Club: 'Alsof misdaad loont'

Hans Klok over sluiten showhal Harbour Club: ‘Ik voelde de bui al hangen’

00:43

Het sluiten van The Harbour Club in Amsterdam voelt voor Hans Klok, die nog vijftig shows in de horecazaak zou geven, alsof 'criminaliteit loont'. Dat zegt de 53-jarige illusionist tegen het ANP. 'De Telegraaf' meldde dinsdag dat The Harbour club dinsdagmiddag door de gemeente Amsterdam is gesloten. Aanleiding voor de sluiting zou een explosie zijn bij het bedrijf in de nacht van 9 op 10 augustus.

"De coronacrisis was al een enorme aderlating en nu komt deze klap daar nog bovenop"

Hans, die in september try-outs zou hebben voor zijn show, noemt de situatie 'heel triest voor alle betrokkenen'. "Er werken meer dan tweehonderd mensen. De coronacrisis was al een enorme aderlating en nu komt deze klap daar nog bovenop", aldus Hans. "Nu moet The Harbour Club sluiten door een strijd tussen criminelen. Dan voelt het toch een beetje of misdaad loont."

Hans
Lees ook:
Hans Klok stelt huwelijk met grote liefde voorlopig uit: 'Te druk'

De illusionist vindt het jammer dat de locatie moet sluiten. "Want eindelijk had Amsterdam weer een nachtclub, zoals je vroeger ook had met live muziek en goede vocalisten. Het was weer eens wat anders dan een club met een dj", zegt hij. "Het daagde de stad ook uit om meer van dit soort plekken te hebben."

Hoewel Hans zelf vijftig shows 'kwijt' is, zit hij niet bij de pakken neer. "Ik ben onderweg met mijn circus Hans Klok & Friends. Misschien ga ik die tour wel verlengen." De illusionist heeft vooral zorgen voor de mensen die werkzaam zijn in de horecazaak. "Ik vind altijd wel werk, maar het was echt mijn tweede huis. De dansers, band, zangers en zangeressen die er werken, voor hen is het erg. We gaan voor een heropening vechten."

Hans
Lees ook:
Hans Klok onthult moment waar hij in rook op wilde gaan

In de nacht van 9 op 10 augustus vond een zware explosie plaats bij de ingang van The Harbour Club. Twee mannen reden na de explosie op een scooter weg. Verdachten zijn nog niet aangehouden. In 2021 ging er eveneens een explosief af voor het pand en in 2019 werd het gebouw beschoten door een man.