Entertainment

Duitse omroepbaas gaf publiek geld uit aan massagestoel in limo

16 augustus 2022 15:53
Beeld © ANP

Patricia Schlesinger (61), de allerhoogste baas bij de Duitse omroep RBB (Fundfunk Berlin-Brandenburg), is op staande voet ontslagen. Patricia kondigde een week geleden al haar vertrek aan, nadat ze werd beschuldigd van ‘zelfverrijking’. Omroepraden wilden haar echter zo snel mogelijk weg hebben en besloten daarom maandagavond dat ze per direct ingang op moest stappen. Dit melden onder meer 'Bild' en 'De Telegraaf'.

Patricia bleek allesbehalve netjes om te gaan met publiek geld. Zo had ze twee chauffeurs en verdiende ze bijna net zoveel als de bondkanselier. Ze reed rond in een limousine die was uitgerust met een massagestoel en gaf zelfs diners bij haar thuis op kosten van de omroep. Ook zou ze volgens Bild haar kantoor voor een half miljoen euro hebben verbouwd en zou ze via een collega consultancy-opdrachten voor haar man hebben geregeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry neemt ontslagen beveiliger van Michael Jackson aan

Het gedrag van Patricia maakt de publieke omroepen er niet geliefder op. In Duitsland liggen deze al langere tijd onder vuur omdat er een bestuurscultuur van zelfverrijking en vriendjespolitiek zou heersen. In Duitsland betaalt elk huishouden maandelijks verplicht 18,36 euro aan de publieke omroep, dat bestaat uit 21 tv-zenders en radiozenders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ontslagen 3FM-dj Herman Hofman ontroerd door steun van fans

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore