Ga naar de inhoud
Entertainment

Bob Odenkirk neemt dankbaar afscheid van Better Call Saul

Bob Odenkirk en Rhea Seehorn Beeld © ANP

Bob Odenkirk (59) heeft in een video op sociale media afscheid genomen van het personage Saul Goodman, dat hij jarenlang speelde in zowel 'Breaking Bad' als de spin-off 'Better Call Saul'. De finale van de laatstgenoemde serie werd maandag in de Verenigde Staten uitgezonden en is sinds vandaag ook te zien bij Netflix.

"Er zijn teveel bewegende onderdelen die zo mooi samenvallen, het is voor mij een mysterie hoe dat ooit gebeurd is"

Volgens de acteur is het lastig antwoord geven op de vraag hoe het voelt om afscheid te nemen van het personage en de serie, 'omdat het eerlijk gezegd moeilijk voor me is om goed naar die ervaring en dat personage te kijken', zegt hij. "Er zijn teveel bewegende onderdelen die zo mooi samenvallen, het is voor mij een mysterie hoe dat ooit gebeurd is."

Better
Lees ook:
Better Call Saul-kijkers lyrisch over Jesse en Walter: 'Maakt mijn dag'

De acteur bedankte vervolgens een hele rits mensen, waaronder zijn collega's, de crew en bedenkers Vince Gilligan en Peter Gould. "Ik heb niks gedaan om deze rol te verdienen, maar ik hoop dat ik dat na zes seizoenen wel heb gedaan."

Hartaanval
Lees ook:
Hartaanval gaf acteur Bob Odenkirk 'nieuwe energie'

Ook ging er een speciaal bedankje uit naar de fans. "Bedankt dat jullie ons een kans hebben gegeven. We kwamen immers uit misschien wel de favoriete serie van heel veel mensen, en we hadden gehaat kunnen worden omdat we simpelweg probeerden een eigen serie te maken. Maar dat was niet zo, we kregen de kans en hopelijk hebben we er het beste van gemaakt."