Ga naar de inhoud
Entertainment

Rob Kemps wil Linda de Mol niet imiteren in Ik hou van Holland

Linda de Mol en Rob Kemps Beeld © ANP

Rob Kemps (36) neemt vanaf september de presentatie van 'Ik hou van Holland' over van Linda de Mol (58), maar heeft daarvoor geen tips gekregen van de oorspronkelijke presentatrice. "Haar belangrijkste tip was: ik heb geen tips, doe het op jouw manier", aldus de frontman van feestact Snollebollekes dinsdag in 'De Telegraaf'.

"Je moet als vervanger nooit imiteren, zeker niet zo’n icoon als Linda de MoL"

"Dat is ook het enige wat je kunt adviseren eigenlijk", vindt Rob. "Je moet als vervanger nooit imiteren, zeker niet zo’n icoon als Linda de Mol. Dat lukt niet, dat gaat niet. Als iemand Jacques Brel nadoet, vind ik dat verschrikkelijk. Maar geef je eigen invulling aan zijn liedjes, dan kan ik denken: het is geen Brel, maar tóch leuk."

Rob
Lees ook:
Rob Kemps neemt Ik Hou Van Holland tijdelijk over van Linda de Mol

Rob weet dat hij en Linda twee totaal verschillende personen zijn en past zijn manier van presenteren daarom eigenlijk ook niet aan. "Kijk, ik zie er heel anders uit, heb een ander accent, andere energie en véél minder ervaring. Ik ga het op mijn manier doen. Het is aan de kijker of die dit pruimt. Kan ik het? Als ik het niet probeer, zullen we het nooit weten."

Linda
Lees ook:
Linda de Mol keert in september terug op televisie

De zanger en presentator zei eerder over zijn nieuwe job dat het een beetje voelde 'alsof je de Messi van de Nederlandse tv mag vervangen'. Om in voetbaltermen te blijven spreken, ziet hij zichzelf dan als 'de schaduwspits van een middenmoter als AZ of Heerenveen. Niet in de bovenste regionen, maar ook niet onderaan. Dus geen Keukenkampioen, wel Eredivisie'.

Rob Kemps schakelt moeiteloos tussen presentator-rol en Snollebolleke

02:03