Entertainment

Chris Pratt vocht voor eerlijke betaling vrouwelijke co-star

15 augustus 2022 21:02 Aangepast: 15 augustus 2022 22:42
Beeld © ANP

Bryce Dallas Howard (41) zegt dat haar 'Jurassic World'-collega Chris Pratt (43) voor haar heeft gevochten om een gelijkere beloning te krijgen voor zaken als videogames en attracties die rondom de film werden gelanceerd. Dat zegt de actrice in een interview met 'Insider'.

"Ik vond hem daarom zo geweldig"

Volgens berichten uit 2018 zou de actrice met haar werk aan Jurassic World: Fallen Kingdom zo'n 8 miljoen dollar hebben verdiend. Haar co-star Chris verdiende met dezelfde film 10 miljoen. Bryce zegt echter dat zij zelfs nog 'zo veel minder' kreeg dan aanvankelijk werd gemeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chris Pratt en Katherine Schwarzenegger verwelkomen dochtertje

"Die berichten waren interessant, want ik kreeg zo veel minder betaald dan bericht werd, zo veel minder", aldus de actrice. "Toen ik begon met onderhandelen voor de Jurassic-films was het 2014 en was het een andere wereld. Ik had een gigantisch nadeel", meent Bryce. "Helaas moet je voor drie films tekenen, dus de afspraken waren al gemaakt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Regisseur James Gunn neemt het op voor Chris Pratt na ontslagtweet

Vanwege de oneerlijke betaling, sprong Chris voor Bryce in de bres. De acteur zou voor een eerlijkere beloning willen zorgen bij de verkoop van zaken als videogames en andere Jurassic World-gerelateerde producten. "Hij zei letterlijk tegen me: jullie hoeven je geen zorgen te maken, ik ga alle onderhandelingen doen. We gaan hetzelfde betaald krijgen en je hoeft hier niet meer over na te denken, Bryce. Ik vond hem daarom zo geweldig", zegt de actrice. "Echt, want ik ben beter betaald voor al die zaken dan wat ik ooit voor de film kreeg."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Chris Pratt krijgt bijval van schoonmoeder na ophef Instagrampost

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore