Ga naar de inhoud
Entertainment

Johnny Depp kruipt na 25 jaar weer in regiestoel

Johnny Depp Beeld © ANP

Johnny Depp (58) kruipt 25 jaar na zijn debuut weer in de regiestoel. De acteur gaat een film regisseren over de Italiaanse kunstenaar Amedeo Modigliani, vertelt hij aan entertainmentblad 'The Hollywood Reporter'.

"Het was een leven vol grote ontberingen, maar uiteindelijk triomfen"

De film Modigliani, gebaseerd op het toneelstuk van Dennis McIntyre, gaat over het leven van de schilder en beeldhouwer in Parijs in 1916. De kunstenaar, die op dat moment weinig vertrouwen heeft in zijn eigen kunnen, beleeft daar 48 uur die zijn leven veranderen en ervoor zorgen dat hij uiteindelijk een grootheid wordt. De opnames moeten volgend voorjaar van start gaan in Europa.

Johnny
Lees ook:
Johnny Depp nog jaren te zien in parfumreclames Dior

Johnny noemt het een 'eer' het levensverhaal van Amadeo Modigliani naar het witte doek te mogen vertalen. "Het was een leven vol grote ontberingen, maar uiteindelijk triomfen. Dat is een universeel verhaal waarmee alle kijkers zich kunnen identificeren."

Maarten
Lees ook:
Maarten van Rossem onder vuur na uitspraken over Johnny Depp

De acteur regisseerde in 1997 zijn eerste speelfilm: The Brave. Daarin was hij samen met Marlon Brando te zien. Ook bij Modigliani krijgt hij hulp van een grote ster. Al Pacino zal de film mede-produceren.

Johnny moet binnenkort ook weer naar de rechtbank. Zowel hij als zijn ex Amber Heard gaan in hoger beroep na het monsterproces eerder dit jaar. Je ziet er alles over in onderstaande video. 

Johnny Depp ook in hoger beroep tegen Amber Heard: 'Een beetje gek'

03:26