Entertainment

Denise en Ben op ongemakkelijke date in B&B Vol Liefde: 'Niet zo dichtbij!'

15 augustus 2022 21:54 Aangepast: 16 augustus 2022 09:43
Ben en Denise in B&B Vol Liefde Beeld © RTL/Videoland

In 'B&B Vol Liefde' heeft zich vanavond een wel heel ongemakkelijke date voltrokken. Denise en Ben gingen uit eten, maar dat verliep verschrikkelijk ongemakkelijk. En het eindigde nog erger.

"Ik vond het echt niet leuk"

In de ochtend wil de moeder van Denise, Annemiek, Ben wel even ontmoeten. Samen met Denise heeft zij hem geselecteerd uit alle aanmeldvideo's. Ben probeert meteen een wit voetje te halen. "Wat lijken jullie op elkaar, zeg. Zo." Maar Ben kan proberen wat hij wil, Annemiek heeft al een favoriet. En dat is Dave. "Dat mag je niet hardop zeggen", lacht Dave haar toe. Ben deert het niet. "Ik kom hier voor Denise, niet voor een schoonmoeder."

Ben heeft dan ook een date voorbereid in de avond. "Ik heb er wel zin in", vertelt hij aan Dave. "Ik merk aan mezelf dat ik iets opener word." Ben weet zeker dat Denise nog niet gekozen heeft. "Zolang ik hier nog zit, maak ik zeker nog een kans." Denise wil er tijdens de date achter komen of ze een romantische klik voelt met Ben.

Maar tijdens de date wordt al snel duidelijk dat er heel weinig te klikken is. Ben probeert nog met wat vragen het gesprek op gang te helpen, maar het enige wat vonkt is het lampje achter hun tafel. Er volgen een aantal ongemakkelijke stiltes en hun gezichten spreken boekdelen. Toch probeert Ben de schijn hoog te houden. "Ik vind het erg gezellig met je. Ik vind het fijn om je zo beter te leren kennen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dave was meteen al favoriet van moeder Denise uit B&B Vol Liefde

Volgens Denise wil Ben te snel. "Ik heb het gevoel dat Ben heel graag heel snel wil gaan. Snel een connectie maken. Hij ziet dat ik het leuk heb met Dave. Hij heeft het gevoel dat het sneller moet. Dan zegt hij: 'Ik vind het gezellig met je. Je bent heel lief.' Maar ik kan ook heel bot zijn. Hij kent me nog helemaal niet goed genoeg. Ik ben ook echt een draak. Ik heb het gevoel dat hij te snel en te graag wil."

Ben vond de date juist helemaal niet ongemakkelijk. "Er vielen wel wat stiltes, maar het waren geen awkward stiltes. Na de date heeft Ben nog een cadeautje voor Denise. "Ik wil je graag iets moois geven. Ik heb iets wat ik altijd bij me draag. Een hartmagneetje. Dat geeft mij altijd kracht en energie."

Het magneetje heeft een bijzondere werking op de balans van de drager. "Ik zou het graag willen testen als je dat goed vindt", zegt Ben. Maar dan komt Ben eigenlijk te dichtbij. "Ik wil niet dicht naar elkaar toe", zegt Denise. Ben probeert maar en probeert maar, maar Denise voelt zich ongelooflijk in het nauw gedreven. "Ik wil niet zo dichtbij je staan. Daar heb ik niet zo'n zin in eigenlijk." 

Denise snapt het doel van de test niet, waardoor ze er kriegelig van wordt. "Ik schrik van die actie, omdat ik meerdere keren heb aangegeven dat ik het rustig aan wil doen. En als iemand zo dichtbij mij komt, dan word ik daar zwaar ongemakkelijk van. Ik vond het echt niet leuk", zegt ze achteraf.

Als Ben het doel van de test heeft uitgelegd, geeft Denise aan dat ze dat liever later wil doen. Ze voelt zich er nu niet op haar gemak bij. "Niet zo dichtbij, Ben. Ik heb daar nu nog geen zin in." Ben lijkt de hint maar niet te begrijpen, maar stemt in om het op een later moment opnieuw te proberen. "Ik wil het zeker nog niet afdwingen." 

"Er was eventjes een moment dat we elkaar niet goed begrepen, maar ik heb er toch een goed gevoel bij. Ze weet dat het uit een goed hart komt", besluit Ben. 

Hoe dit zich verder ontwikkelt, zie je elke werkdag in B&B Vol Liefde om 20.30 uur op RTL 4. Bij Videoland kijk je het datingprogramma terug én vooruit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Denises moeder wil meedoen aan B&B Vol Liefde: 'Sta ervoor open'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore