Ga naar de inhoud
Entertainment

Nederlandse fans opnieuw in de VS voor herdenking van Elvis

Elvis Presley

Nederlandse fans zijn na twee jaar weer naar de Verenigde Staten gereisd om hun idool Elvis Presley te herdenken. Volgens de fanclub ElvisMatters is er een delegatie van ruim 85 Nederlanders in Memphis om stil te staan bij de dood van de artiest, dinsdag precies 45 jaar geleden.

"Fans van jong tot oud reizen ook dit jaar weer mee naar de USA om in de voetsporen van Elvis te treden"

Jaarlijks trekken fans van over de hele wereld naar Amerika om 'The King' op zijn sterfdag te eren. Door de coronapandemie werd er de afgelopen jaren geen grote herdenking georganiseerd. Volgens de Nederlandse fanclub zijn er deze week weer 'tienduizenden fans' in Memphis. "Anno 2022 staat Elvis nog meer in de spotlights, onder meer dankzij de nieuwe film Elvis van Baz Luhrmann, met in de hoofdrollen Austin Butler als Elvis en Tom Hanks als Elvis' manager Colonel Tom Parker" aldus voorzitter Michel van Erp. "Fans van jong tot oud reizen ook dit jaar weer mee naar de USA om in de voetsporen van Elvis te treden."

Al
lees ook:
Al 45 jaar overleden, maar toch nieuwe film over Elvis: 'Hij is tijdloos'

In Memphis en op Graceland, het landgoed van Elvis dat na zijn dood een museum en bedevaartsoord voor fans is geworden, is afgelopen dinsdag 'Elvis Week' begonnen met dagelijks allerlei activiteiten. De traditionele kaarsenprocessie op maandagavond wordt gezien als het hoogtepunt. Fans lopen daarbij met een kaars in de hand van Graceland in stilte naar het graf van de zanger. Dat kan tot en met dinsdagochtend, de sterfdag van Elvis. De week duurt nog tot en met woensdag.

Slecht
lees ook:
Slecht nieuws voor spontane stellen: geen Elvis-bruiloften meer in Las Vegas