Entertainment

Vechtscheiding Frank en Rogier duurt voort: 'Hij wil absurd bedrag aan alimentatie'

15 augustus 2022 07:41 Aangepast: 15 augustus 2022 16:24
Met Frank Jansen en Rogier Smit werd Paleis voor een Prikkie een succes. Beeld © ANP

Frank Jansen (76) en Rogier Smit (47) knapten jarenlang huizen op voor een prikkie. Maar nu de twee in een ordinaire en tevens slepende vechtscheiding zijn beland, eist Rogier een bedrag aan alimentatie dat allesbehalve een prikkie is. Frank vertelt aan 'De Telegraaf' dat Rogier 10.000 euro per maand eist, want anders ondertekent hij de scheidingspapieren niet.

"Het is natuurlijk te zot voor woorden dat ik op mijn leeftijd voor hem moet blijven zorgen"

"Ik heb Rogier de afgelopen tijd verschillende voorstellen gedaan, maar het is niet gemakkelijk om er met hem uit te komen. Hij is inmiddels toe aan zijn zesde advocaat. Rogier eist een torenhoge alimentatie, hij wil dat ik hem maandelijks 10.000 euro ga betalen", vertelt Frank in gesprek met De Telegraaf.

Deze donderdag staan de ex-geliefden tegenover elkaar in de rechtbank om eindelijk officieel te scheiden. En dat na 21 jaar. Het moddergooien tussen de twee duurt inmiddels al een flinke tijd, maar de papieren zijn nog nooit ondertekend. Dat komt volgens Frank door het feit dat Rogier het hem onmogelijk maakt.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Samenwerking RTL met duo Frank en Rogier definitief beëindigd

Voor hun scheiding stapten Frank en Rogier over van SBS naar RTL. Omdat zij als duo waren binnengehaald en vervolgens ruzie kregen, besloot RTL het contract van de twee te beëindigen. Rogier beweert nu dat hij door Frank inkomsten is misgelopen.

"Het is natuurlijk te zot voor woorden dat ik op mijn leeftijd voor hem moet blijven zorgen - en dat ben ik ook niet van plan. Ik vermoed dat de rechter over de financiële afwikkeling van ons huwelijk geen uitspraken zal doen. Dat moeten we met elkaar regelen. Ik stel me in dat opzicht ook heel soepel en vriendelijk op", zegt Frank.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Rechter doet uitspraak in vechtscheiding Frank en Rogier

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore