Ga naar de inhoud
Entertainment

Last valt van schouders Gooische moeder Florine na uitslag NIPT-test

Zwangere Florine heeft de uitslag van haar NIPT test

01:25

In een nieuwe aflevering van 'Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita' wordt er natuurlijk weer geproost: de zwangere Florine Hofstee heeft namelijk goed nieuws gekregen over het wondertje in het buik, en dat moet natuurlijk gevierd worden! Zo is te zien in alweer de vijfde aflevering, die zojuist is verschenen bij Videoland.

"Ik ben gewoon gezellig borreltjes blijven drinken en rauwe tonijn blijven eten"

"Ik heb megafijn nieuws gekregen, want ik heb de NIPT-test teruggekregen en die is helemaal goed", vertelt Florine, die in verwachting is van een zoontje, in de aflevering na het verlossende telefoontje. "Alles staat op low risk en daar ben ik zó blij mee."

Zoontje
Lees ook:
Zoontje Pauline Wingelaar heeft maar liefst vijf namen: 'Geen grapje'

Bij de Niet Invasieve Prenatale Test (NIPT) wordt er bloed afgenomen. In dat bloed zit ook een klein beetje DNA van de placenta (moederkoek). Dit DNA is bijna altijd hetzelfde als dat van het kindje en zo kan een  laboratorium onderzoeken of er bij het kindje een aanwijzing is voor down-, edwards- of patausyndroom. Zo’n uitslag is altijd spannend, maar al helemaal omdat Florine de eerste drie maanden niets van haar zwangerschap afwist.

"Ik heb natuurlijk eigenlijk de eerste drie maanden helemaal geen weet gehad van dat ik zwanger was, of niet. Dus ja, ik ben gewoon gezellig borreltjes blijven drinken en rauwe tonijn blijven eten", legt ze uit. "Dus, ja… dat ik die NIPT-test terugkreeg en alles - tot nu toe - oké eruitziet. Daar ben ik echt megablij mee."

Echte
Lees ook:
Echte Gooische Moeders Pauline en Bo onzeker over bikinibody: 'Beter een burkini'

Elke zondag vind je een nieuwe aflevering van Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita bij Videoland.