Ga naar de inhoud
Entertainment

Politie onderzoekt bedreiging van J.K. Rowling na tweet Salman Rushdie

J.K. Rowling Beeld © ANP

De Schotse politie onderzoekt een bedreiging die Harry Potter-auteur J.K. Rowling (57) heeft ontvangen na haar tweet over de aanval op collega Salman Rushdie (75). "We hebben een melding ontvangen van een online bedreiging en agenten voeren een onderzoek uit", laat een woordvoerder weten aan persbureau Reuters.

Salman Rushdie werd vrijdag tijdens een lezing in de staat New York neergestoken. Een woordvoerder van de auteur liet zaterdag weten dat hij weer heeft gepraat. De 75-jarige ligt nog in het ziekenhuis en raakt mogelijk een oog kwijt. Zijn lever is beschadigd en zenuwen in zijn arm zijn afgesneden

Neergestoken
Lees ook:
Neergestoken Salman Rushdie praat weer, maar raakt mogelijk oog kwijt

J.K. Rowling twitterde vrijdag na het nieuws dat ze zich er 'erg ziek' door voelde. In reactie op de tweet kreeg de schrijver een bedreiging waarvan ze een screenshot deelde. 'Geen zorgen, jij bent de volgende', luidde het bericht. De schrijfster liet later weten dat de politie ermee bezig was.

Warner Bros. Discovery 'veroordeelt' de online bedreiging die Harry Potter-schrijfster heeft ontvangen. "Wij staan achter haar en alle auteurs, verhalenvertellers en makers die dapper hun creativiteit en meningen uiten", laat de studio weten aan Amerikaanse media.

Warner Bros. Discovery zegt te geloven in 'vrijheid van meningsuiting' en voorstander te zijn van 'vreedzame' discussies. "Het bedrijf veroordeelt met klem elke vorm van bedreiging, geweld of intimidatie wanneer meningen, overtuigingen en gedachten van elkaar kunnen verschillen."

J.K. Rowling kreeg eerder al veel negatieve berichten en naar eigen zeggen ook bedreigingen vanwege uitspraken die door critici als transfobisch werden gezien.

J.K.
Lees ook:
J.K. Rowling 'kapot' door overlijden Helen McCrory