Entertainment

Drankgebruik Bonnie St. Claire veroorzaakte vlekje op lever

13 augustus 2022 10:37 Aangepast: 13 augustus 2022 12:53
Beeld © ANP

Bonnie St. Claire (72) heeft zichzelf beter leren kennen sinds ze gestopt is met drinken. Dat vertelt de zangeres zaterdag in de 'AD'-bijlage 'Mezza'. "Ik vind mezelf ook een leukere vrouw: minder onzeker, energieker", aldus Bonnie. "Het waasje waarachter ik leefde is weg."

"Ik heb juist het gevoel dat ik weer leef"

Hoewel Bonnie al meer dan 55 jaar haar brood verdient met zingen, denkt ze nog altijd niet aan stoppen. Sterker nog, door het stoppen met drinken heeft St. Claire het gevoel dat ze pas net is begonnen. "Ik zit nog vol plannen, als ik tachtig ben, wil ik een theaterprogramma maken. Optreden ervaar ik nu als nóg leuker, omdat ik niet meer drink. Het is niet alleen het zingen wat ik leuk vind, maar ook dat ik op plekken kom waar ik anders niet zou komen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder van Bonnie St. Claire overleden: 'Mooi en waardig afscheid'

Bonnie mag zich geestelijk dan wel beter voelen, lichamelijk heeft ze in moeten leveren. "Mijn lever is aangetast. Ze vonden er een vlekje op, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door de drank. Ik heb ontzettend veel geluk gehad. Ze hebben het operatief weg kunnen halen en ik heb geen uitzaaiingen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bonnie St. Claire openhartig over alcoholverslaving: 'Ik ben er niet trots op'

Aan de dood denken doet Bonnie wel eens. "Maar niet al te lang, want daar word ik niet blij van. Ik ben niet bang om dood te gaan, maar er over nadenken wil ik nog niet. Ik ben vier jaar geleden gestopt met drinken, ik heb juist het gevoel dat ik weer leef."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bonnie St. Claire in tranen tijdens schrijven eigen autobiografie

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore