Entertainment

Hart overleden Anne Heche op gang gehouden voor orgaandonatie

12 augustus 2022 21:36 Aangepast: 12 augustus 2022 22:01
Anne Heche Beeld © ANP

Het hart van de Amerikaanse actrice Anne Heche wordt nog op gang gehouden zodat haar organen beschikbaar blijven voor donatie. Dat heeft een woordvoerder van haar familie gezegd in een verklaring aan Amerikaanse media. Anne werd vrijdag hersendood verklaard, wat onder de Californische wet hetzelfde is als overleden.

"We hebben een sprankelend licht, een vriendelijke en vreugdevolle ziel, een liefhebbende moeder en een loyale vriend verloren"

De familie is buitengewoon verdrietig om het overlijden van de 53 jaar geworden actrice. "We hebben een sprankelend licht, een vriendelijke en vreugdevolle ziel, een liefhebbende moeder en een loyale vriend verloren. Anne zal enorm worden gemist, maar ze leeft voort in haar prachtige zonen en haar iconische oeuvre."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellen DeGeneres wenst familie overleden Anne Heche sterkte

"Haar moed om altijd voor de waarheid op te komen en haar boodschap van liefde en acceptatie die ze verspreidde, zal een blijvende impact hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Actrice Anne Heche overleden nadat ze van de beademing is gehaald

De machines die Anne's hart nog laten kloppen zullen dat volgens People blijven doen tot er een donormatch is gevonden. Een vertegenwoordiger van Anne liet afgelopen week al weten dat de actrice graag orgaandonor wilde worden.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore