Hersendood

Actrice Anne Heche (53) overleden aan gevolgen ernstig auto-ongeluk

12 augustus 2022 20:01 Aangepast: 13 augustus 2022 06:35
Beeld © AFP

De Amerikaanse actrice Anne Heche is hersendood. Ze ligt gekoppeld aan een beademingsmachine totdat er geschikte kandidaten zijn gevonden voor orgaandonatie. Dat meldt een woordvoerder van de familie. Heche lag sinds vorige week in coma met ernstig hersenletsel na een auto-ongeluk in Los Angeles. Ze werd 53 jaar.

De actrice reed vorige week vrijdag met haar auto een woning binnen. Na de botsing werd ze in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Afgelopen weekend zei een woordvoerder dat de actrice stabiel was, maar maandag werd bekend dat het toch erg slecht met haar ging en dat ze in coma lag. De politie liet weten dat er sporen van verdovende middelen in haar bloed waren gevonden.

Een paar dagen later meldde een vertegenwoordiger van Heche dat de actrice het waarschijnlijk niet zal overleven. "Het is al lang haar keuze om haar organen te doneren en ze wordt in leven gehouden om te bepalen of ze levensvatbaar zijn", zei de zegsman.

Haar familie is buitengewoon verdrietig om het overlijden van Heche. "We hebben een sprankelend licht, een vriendelijke en vreugdevolle ziel, een liefhebbende moeder en een loyale vriend verloren. Anne zal enorm worden gemist, maar ze leeft voort in haar prachtige zonen en haar iconische oeuvre."

"Haar moed om altijd voor de waarheid op te komen en haar boodschap van liefde en acceptatie die ze verspreidde, zal een blijvende impact hebben."

De actrice werd in de jaren tachtig bekend door haar rol in de soap Another World. Ze was daarin te zien tot en met 1992. Later speelde ze in films als Donnie Brasco (1997), Wag the Dog (1997) en Six Days Seven Nights (1998). Voor haar rol in de tv-film Gracie's Choice uit 2004 werd ze genomineerd voor een Emmy Award.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Actrice Anne Heche ligt in coma na auto-ongeluk

Eind jaren negentig trok Heche veel media-aandacht vanwege haar relatie met Ellen DeGeneres. De twee gingen in 2000 na drie jaar uit elkaar. Een jaar later trouwde Heche met cameraman Coleman Laffoon, met wie ze een zoon kreeg. In 2007 vroeg ze een scheiding aan, die twee jaar later definitief was. De actrice kreeg daarna een relatie met acteur James Tupper, met wie ze ook een zoon kreeg. De twee gingen in 2018 uit elkaar.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore