Ga naar de inhoud
Entertainment

GTST-acteur Bas Muijs over turbulente terugkeer Stefano Sanders

Bas Muijs blikt terug op moeilijke periode na hartaanval

30:46

Stefano Sanders is terug in Meerdijk en hoe. Maar de vijfde comeback van Bas Muijs (45) in 'Goede Tijden, Slechte Tijden' heeft wel wat voeten in de aarde. Zijn terugkeer in Neerlands bekendste soapdorp werd uitgesteld door gezondheidsproblemen. Bas vertelt er meer over in gesprek met creatief producent Idse Grotenhuis (54) in 'GTST De Podcast'.

"Zo makkelijk als het is verzonnen, zo is het niet gegaan in het echt"

De makers van het programma liepen al langer met het idee om Stefano opnieuw terug te brengen in GTST. De familieperikelen doen het goed in de soap en de kijkers verlangen volgens Idse naar de terugkeer van verschillende personages. "We dachten: is het niet tijd om Stefano terug te laten komen, want dat kan een goede angel zijn in de verhalen voor de familie."

Idse vervolgt: "Zo makkelijk als het is verzonnen, zo is het niet gegaan in het echt." De naam van Bas stond praktisch al op de callsheet toen het misging met zijn gezondheid. Idse zag tussen de repetities door dat de acteur er niet goed uitzag.

Dagen later kreeg hij een telefoontje van Bas vanuit het ziekenhuis. "Je had een hartaanval gehad. Sterker nog, je had er twee achter elkaar gehad met een tussenpose van een paar dagen."

Bas Muijs blikt terug op moeilijke periode na hartaanval

30:46
Bas
Lees ook:
Bas Muijs huilt nog regelmatig na zijn hartinfarct: 'Blijft komen'

Werken zat er niet in, omdat Bas moest revalideren. En zo werd tijdelijk de stekker uit de terugkeer van Stefano Sanders getrokken. Ondertussen zag hij als een berg op tegen de openhartoperatie die niet veel later volgde. "Het was een stressvolle, heftige tijd. En toen kwamen de berichten van de cast en alle mensen die me kennen op gang. Dat heeft me een enorme boost te geven. Een steun om de dagen door te komen."

Daarna vertelt Bas in tranen dat hij zich ook gesteund voelt door Idse. Zijn terugkeer in Meerdijk betekent alles voor Bas. Idse heeft dit mogelijk gemaakt. Of het nu een maand, drie maanden of een half jaar duurt: Stefano moest en zou terugkomen. Bas: "Het was zo'n powerboost. 'Als dat goedkomt, dan ga ik die operatie ook wel redden.' Het was de omgekeerde wereld, maar daar kreeg ik zóveel energie van."

De GTST Podcast beluister je via je favoriete podcast-apps.

Bas
Lees ook:
Bas Muijs: 'Het is mentaal een enorme klap als je bijna dood bent'

Ook RTL Boulevard heeft een eigen podcast. In de meest recente aflevering van de RTL Boulevard Reality Podcast zijn Stevie en Luca van Ex on the Beach te gast. Beluister de podcast op SpotifyApple Music of Google Podcasts, of bekijk 'm hieronder.

Aflevering 5 RTL Boulevard Reality Podcast: Ex on the Beach

22:39