Ga naar de inhoud
Entertainment

Roxeanne Hazes vertelt over breuk met Rachel: 'Enorme knauw van gehad'

Beeld © AVROTROS

Roxeanne Hazes (29) is de eerste hoofdgast in het gloednieuwe seizoen van 'Beste Zangers'. Het vijftiende seizoen, dat zich afspeelt in Sevilla, begint goed met prachtige vertolkingen van Rox' liedjes. Daarnaast vertelt ze open over haar verleden waarin de zangeres kampte met traumatische gebeurtenissen.

"Je beschadigt iemand daar voor de rest van z'n leven mee"

Aan anekdotes geen gebrek in deze eerste aflevering van Beste Zangers. Van Roxeanne die een liedje van Nielson 'jatte' en daar succes mee behaalt tot de muziek van haar vader die haar thuis tot vervelens toe 'door haar strot werd geduwd': het is een avond met een lach en een spreekwoordelijke traan. Ook vertelt Roxeanne kort over de periode na het overlijden van haar vader.

Roxeanne heeft een 'nare vorm van heimwee' opgelopen door trauma's. Dat komt voort uit haar jeugd. Ze werd bij vreemde gezinnen ondergebracht als André moest optreden - zo zat ze eens naakt bij een vader op de bank omdat het naaktlopers bleken te zijn - en er was geen ruimte om haar ouders te missen. Dat haar vader overleed, was erg heftig voor Rox. 

Roxeanne
Lees ook:
Roxeanne Hazes vond liefde voor muziek terug tijdens Beste Zangers

"De grootste klap is gekomen op het moment dat mijn vader overleed, mijn moeder besloot om een boek te schrijven en ik mijn moeder negen maanden niet bij me heb gehad", vertelt Roxeanne open. "Juist op het moment dat je haar zo nodig hebt om te rouwen. Ik heb elke avond een foto van mijn vader en moeder bij me gehad, elke avond huilend tegen gesproken: 'Kom alsjeblieft terug.'"

Ze vertelt dat ze een 'enorme knauw' heeft gehad van de gebeurtenis. "Je beschadigt iemand daar voor de rest van z'n leven mee. Ik ben een volwassen vrouw, maar ik kan heel moeilijk alleen slapen. Dan krijg ik buikpijn en slaap ik niet. Ik heb me voorgenomen om me nooit meer zo te voelen."

Roxeanne Hazes had ‘tijd van haar leven’ bij De Beste Zangers

02:06
Deze
Lees ook:
Deze artiesten scoorden een megahit door Beste Zangers

Beste Zangers is op donderdag om 20.35 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1 en kijk je hier terug.