Ga naar de inhoud
Entertainment

Stefania en Matheu Hinzen presenteren finale Junior Songfestival

Matheu Hinzen (16) en zangeres Stefania (19) presenteren dit jaar op 24 september de nationale finale van het Junior Songfestival in Rotterdam Ahoy, maakte AVROTROS donderdag bekend.

"Onze muziekcarrière is hier begonnen"

De kersverse presentatoren zijn zelf goed bekend met het Junior Songfestival. Stefania deed in 2016 mee, Matheu in 2019. "Het is heel erg bijzonder en nog een beetje onwerkelijk dat Stefania en ik samen het Junior Songfestival gaan presenteren", zegt Matheu. "Onze muziekcarrière is hier begonnen", voegt Stefania toe. "Alleen al daarom is het bijzonder om nu weer terug te zijn op het Junior Songfestival-podium."

Songfestivalzangeres
Lees ook:
Songfestivalzangeres Stefania schittert in vierde Misfit-film

Een week voorafgaand aan de nationale finale stellen Matheu en Stefania de finalisten van dit jaar voor. Op 24 september zullen HIGH5, Infinity, Luna en Mixed Up gaan uitmaken wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival. Wie er in de vakjury zitten, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Oekraïne
Lees ook:
Oekraïne ook naar Junior Eurovisie Songfestival

Het Junior Eurovisie Songfestival wordt dit jaar voor de twintigste keer georganiseerd. Het evenement vindt plaats in de Armeense hoofdstad Jerevan.