Ga naar de inhoud
Entertainment

Floor Jansen zingt volkslied tijdens F1-race op Zandvoort

Floor Jansen Beeld © ANP

Floor Jansen (41) zingt op zondag 4 september vlak voor de start van de Formule 1-race op Zandvoort het Nederlandse volkslied, werd donderdag bekendgemaakt op Radio 538. De zangeres wordt muzikaal begeleid door het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Zij volgt daarmee Davina Michelle (26) op die tijdens de editie vorig jaar het Wilhelmus ten gehore bracht.

"Formule 1 heb ik nooit op de voet gevolgd, maar ik heb veel respect voor de gedrevenheid en focus van iedereen, en die van Max Verstappen in het bijzonder"

"Ik ben enorm vereerd dat ik ons volkslied mag voordragen tijdens dit wereldwijde evenement", laat de zangeres weten. "Formule 1 heb ik nooit op de voet gevolgd, maar ik heb veel respect voor de gedrevenheid en focus van iedereen, en die van Max Verstappen in het bijzonder. Ik hoop dat het volkslied voordragen de coureurs en fans net zoveel energie zal gaan geven als mij."

Floor
Lees ook:
Floor Jansen te zien in Duitse variant van Beste Zangers

Floor bespeelt al jarenlang grote, internationale stadions als zangeres van de symfonische metalband Nightwish. In Nederland stond ze laatst nog extra in de belangstelling vanwege haar deelname aan het programma Beste Zangers, waarin ze met operazanger Henk Poort een unieke versie van 'The Phantom of the Opera' opvoerde. Ook won ze de Nederlandse Popprijs 2019.

Floor
Lees ook:
Floor Jansen maakt indruk op fans met metal-versie Frozen-hit

Jan Lammers, sportief directeur van circuit Zandvoort, kijkt uit naar het optreden van de zangeres. "Ze spreekt, met haar geweldige stem, wereldwijd een hele grote doelgroep aan van nieuwe en bestaande fans en is als geen ander in staat om het Wilhelmus vol trots aan de wereld te laten horen."

'Max Verstappen rijdt als een waardig kampioen'

04:31