Ga naar de inhoud
Entertainment

Eva Jinek deelt zeldzaam kiekje van zoon Pax

Beeld © ANP

Dat Eva Jinek (44) vanwege haar baan vaak met haar gezicht op televisie of in de bladen te zien is, betekent niet dat ze haar zoon ook voor de camera's zet. Af en toe vertelt ze wat over de 3-jarige Pax en haar rol als moeder. Of deelt ze, zoals vandaag, een zeldzaam fotootje van de kleine man.

"Mijn liefde op zoek naar avontuur"

'Mijn [liefde] op zoek naar avontuur', schrijft Eva bij de foto van haar oogappel. Het kiekje is van over zijn schouder genomen, zodat de kleine man niet met zijn gezicht herkenbaar in beeld komt. 

Eva
Lees ook:
Eva Jinek laat zoon Pax elke dag met schuldgevoel achter

Pax was in de Videoland-serie De Wereld van Eva voor het eerst te zien. Daarin vertelt de presentatrice onder meer dat ze het moederschap de mooiste en belangrijkste rol van haar leven vindt. De keerzijde is dat ze haar zoon iedere dag met een schuldgevoel achterlaat als ze aan het werk gaat. 

"In de maanden dat ik mijn talkshow dagelijks presenteer, staat alles in mijn leven in het teken van de uitzending van die avond en dat begint 's ochtends vroeg om 07.00 uur als ik begin te lezen en het eindigt pas eindelijk om 02.00 uur 's nachts als ik slaap. Elke keer als ik de deur uitloop, dan voel ik iets aan mij knagen."

"Ga je naar je werk?", vraagt Pax aan zijn bekende mama. "Ik ga naar mijn werk, ja." Dan geeft Eva's zoon aan dat hij dat niet ziet zitten. "Nee, dat snap ik, schatje, maar het moet." En dan roept hij: "Mama, nee."

Eva
Lees ook:
Eva Jinek in tranen om zoontje Pax: 'Ik wil dit echt niet'

"Het is een beetje alsof mijn hart aan een touwtje zit waar de hele tijd aan getrokken wordt om mij eraan te herinneren dat ik iets niet goed doe. En ik weet wat dat is. Dat is mijn schuldgevoel. En het slaat helemaal nergens op", vertelt Eva over het gevoel dat haar in de greep houdt. 

Thuis heeft ze alles goed voor elkaar. "Mijn man Dexter is thuis om voor Pax te zorgen. En er is geen betere vader mogelijk dan Dexter. Er is geen andere man die meer oog heeft voor zijn kind. En toch vreet het aan me." 

Ze haalt van alles uit de kast om dat schuldgevoel te lozen. "Soms doe ik alsof ik mijn sleutels ben vergeten om terug naar huis te gaan. Om Pax nog een keer een kusje te geven. En dan loop ik weer de deur uit en begint dat gevoel helemaal van voren af aan."

Eva Jinek voelt zich schuldig over drukke werkschema

02:05